Гражданите на Израел отбелязват днес в домашни условия Деня на

...
Гражданите на Израел отбелязват днес в домашни условия Деня на
Коментари Харесай

Как Израел чества Деня на независимостта в условия на COVID-19?

Гражданите на Израел отбелязват днес в домашни условия Деня на независимостта заради националната карантина срещу разпространението на коронавируса, предаде Асошиейтед прес, цитирани от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6676
На националния празник, с който се чества създаването на държавата след края на британския мандат в Палестина през 1948 г., обикновено има масови празненства. Хората изпълват плажовете, пекат месо на скара и наблюдават фойерверките.

Тази година обаче е в сила правителствена забрана за събирания на хора на публични места

Има и рразпореждане гражданите да не напускат дома си на разстояние повече от сто метра освен за лекарства или жизнено важни нужди. Общественият транспорт е спрян, а полицията е издигнала заграждения, за да предотврати пътуванията.

Въпреки пандемията - в Израел се преклониха пред убитите военни и жертвите на атентати

Сега военновъздушните сили са посветили своите ежегодни празнични полети на медиците, като самолети изпълняват акробатични номера над болници и поликлиники. Другите прояви за националния празник се предават онлайн без публика на живо.

В Израел има регистрирани над 15 700 заразени с коронавируса и 210 починали от болестта, която той причинява.

От средата на март в страната са наложени строги ограничения за придвижването. За тази вечер е предвидено облекчаване на ограничителните мерки - ще бъдат отворени повечето магазини, при условие че в тях се спазва социалната дистанция и нужната хигиена.

Носенето на предпазни маски на публични места е задължително, припомня АП.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:




Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6676  Жена на 85 години оздравя от COVID-19 в Северна Македония Жена на 85 години оздравя от COVID-19 в Северна Македония  Полина Карастоянова: Реалистично е да имаме късен летен сезон Полина Карастоянова: Реалистично е да имаме късен летен сезон  Болницата в Силистра има неотложна потребност от средства Болницата в Силистра има неотложна потребност от средства
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР