Възрастните хора във всички частни и държавни домове ще се

...
Възрастните хора във всички частни и държавни домове ще се
Коментари Харесай

4 мобилни екипа ще ваксинират възрастните хора в домовете в София

Възрастните хора във всички частни и държавни домове ще се ваксинират в самите домове, като със заповед на госпожа Фандъкова днес ние сме мобилизирали 4 мобилни екипа с лекар, сестра и двама служители от нашата дирекция. Отделно имаме 4 допълнителни екипи в резерв за логистика. Обходили сме всички домове за възрастни хора, където те имат манипулационни, отговарящи на изискванията на столичната РЗИ за преглед и ваксинация.

Това заяви Красимир Димитров - директор на " Аварийна помощ и превенция “.

За ваксинирането е осигурена линейка с парамедици от дирекцията и екип от Спешна медицинска помощ.

В зависимост от броя на желаещите, за един или два дена ще се обхванат всички домове за възрастни хора в София, прогнозира Димитров.

Подсигурени са 12 човека медицински сестри и лекари от общинските болници, а отделно има готовност от 8 екипа с лекари и сестри за мобилните екипи. На телефон 904 13 97 хората могат да поискат помощ за пазаруване и лекарства.

В момента са обходени 273 адреса. Екипите помагат и на 37 карантинирани хора. Очаква се до няколко седмици да започне ваксинирането на възрастните хора от домовете. Във втора фаза ще бъдат включени поетапно и всички желаещи, които работят в образователните институции - учители, непедагогическият персонал, медицинските сестри от училищата, детските градини и ясли.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17893  Проф. Радостина Александрова: Този вирус безусловно ни шамароса Проф. Радостина Александрова: Този вирус безусловно ни шамароса  Нови 21 237 случая на заразяване с COVID-19 в Германия за едно денонощие Нови 21 237 случая на заразяване с COVID-19 в Германия за едно денонощие  Ще утвърди ли през днешния ден Европейската организация по медикаментите имунизацията на Ще утвърди ли през днешния ден Европейската организация по медикаментите имунизацията на " Модерна "?
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР