Във връзка с усложняващата се епидемиологична обстановка в страната и

...
Във връзка с усложняващата се епидемиологична обстановка в страната и
Коментари Харесай

Проф. Ангелов: Ще се наказват болници, които отказват да приемат пациенти с COVID-19

Във връзка с усложняващата се епидемиологична обстановка в страната и ръста на заболели от COVID-19 у нас се предприема затягане на мерките в страната. Директорите на РЗИ ще са като министри по места. Има готовност за разкриване на допълнителни легла в болниците на територията на София. Това заяви министър на здравеопазването проф. д-р след среща с директорите на болници във ВМА.

По думите му здравната ситема е технически обезпечена.

" Основният проблем, който имаме в момента, е недостигът на персонал. Усеща се умора, имаме заразяване на колеги, липса на персонал. Легла и апарати ще намерим, хора – трудно ще намерим. Преследваме медицинска логика. Където има риск от заразяване, струпване на хора и т.н. - въвеждаме задължително носенето на маски. Целта е да се заразят по-малко хора ", пбясни той.



" Това се налага, заради тежките дни, които предстоят във връзка с COVID-19 и грипните вируси ", уточни проф. Ангелов.

" В помощ на РЗИ-та ще се включат мобилни групи, полиция и т.н., които ще налагат санкции. Основното нещо, на което разчитаме освен контрола е самосъзнанието ", подчерта здравният министър.



„ Ще се наказват болници, които отказват да приемат пациенти с COVID-19. Първата санкция ще е финансова, а най-тежката ще бъде прекратяване на договора с НЗОК “, предупреди той.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13590  Карантинирани са две отделения на болничното заведение в Търговище Карантинирани са две отделения на болничното заведение в Търговище  Прокуратурата в Благоевград стартира ежедневни и денонощни инспекции за съблюдаване на ограниченията Прокуратурата в Благоевград стартира ежедневни и денонощни инспекции за съблюдаване на ограниченията  Полша обмисля нови ограничавания след рекордното нарастване на инфектираните с ковид Полша обмисля нови ограничавания след рекордното нарастване на инфектираните с ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР