В областната болница „Д-р Иван Селимински“ в Сливен отваря лаборатория,

...
В областната болница „Д-р Иван Селимински“ в Сливен отваря лаборатория,
Коментари Харесай

В болница „Д-р Иван Селимински“ в Сливен отваря лаборатория за тестове за коронавирус

В областната болница „ Д-р Иван Селимински “ в Сливен отваря лаборатория, в която ще се правят тестове за коронавирус. Това става след като лечебното заведение получи дарение от частни фирми, държавни и граждански организации, и Община Сливен.

Необходимостта от такава лаборатория беше заявена още през есента с мотива, че информацията за положителните проби се забавя, тъй като PCR тестове се правят основно в Бургас.

Лабораторията работи от 18 декември, но до сега е ползвана само за нуждите на Covid отделенията, а от днес ще работи и с граждани, каза изпълнителният директор на болницата д-р Васислав Петров пред БНР.

" Можем да работим с направления от личния лекар или от РЗИ, а можем и да работим и с пациенти, които по желание искат да се изследват ". До момента ваксинираните медици от болницата са 50 души.

" Направени са списъци за следващите колеги, които ще се ваксинират. Чакаме само да дойдат ваксините и да започнем ", заяви още той.

Три седмици след въвеждането на противоепидемичните мерки, и след празниците болничните легла са заети наполовина, съобщи още д-р Петров.

" Аз смятам, че след празниците ще има някакво завишение. Едва ли малките деца ще са причината да го има. Най-вероятно събирането по празниците, но това ще се усети чак след две седмици ".

Днес новите случаи на Covid-19 в областта са 29.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17862  Арменският президент е с COVID-19 и е в самоизолация Арменският президент е с COVID-19 и е в самоизолация  Вълчев изясни какво е нужно, с цел да стане ясно дали огромните възпитаници ще се върнат в клас Вълчев изясни какво е нужно, с цел да стане ясно дали огромните възпитаници ще се върнат в клас  Меркел привиква спешна среща за имунизирането против COVID-19, обмисля и удължение на локдауна Меркел привиква спешна среща за имунизирането против COVID-19, обмисля и удължение на локдауна
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР