В края на миналата седмица жена направи опит за въоръжен

...
В края на миналата седмица жена направи опит за въоръжен
Коментари Харесай

Марковски: Жената, опитала да ограби магазин, е психически здрава, отишла е за пари

В края на миналата седмица жена направи опит за въоръжен грабеж в столичен супермаркет.

Те нахлула в магазина, ударила охранител с тухла и насочила пистолет срещу една от касиерките. Нападателката поискала оборота. Вчера стана ясно, че съдът е взел решение жената да остнане в ареста.

" Тук имаме класически грабеж с употребено заплашване. Като скам до подчертая един детайл, че е била с пистолет - не отговаря на истината. Пистолетът е бил газов, тоест той не може да причини смърт, освен това има знание, че пистолетът е бил и развален ", обясни адвокат Марин Марковски.

Той отбеляза, че има много голяма разлика когато в ръцете на грабителя има детски пистолет, боядисан в черно, или действително е боен пистолет.

" Разсъждението, че тази жена е направила това нещо за отмъщение или от мизерия или от предизвикателство, защото е останала без работа, това трябва да бъде установено ", каза адвоката.

Марковски обясни, че невинаги можем да се доверим на един протокол за разпит, в който се възпроизвежда част от това, което казва обвиняемата.

" Това измъчено момиче е бакалавър, тоест има образование. Поставя се въпросът за нейната психическа годнотост, така мимоходом. Ктагероично считам, че тя е психически абсолютно здрава. По-скоро считам, че тя е отишла да вземе пари ", коментира още адвокатът.

Жената я грози наказание от 3 до 10 години лишаване от свобода. В случая става въпрос за престъпление, което е мъчително. Жертвата на грабежа е уплашена, обидена, взели са ѝ пари. Зконът отчита това нещо.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16816  Плавно покачване на броя медици в София, които желаят да се имунизират Плавно покачване на броя медици в София, които желаят да се имунизират  Д-р Александър Симидчиев: Около празниците да бъдем рационални Д-р Александър Симидчиев: Около празниците да бъдем рационални  В Съединени американски щати позволиха тест за COVID-19, който да се употребява вкъщи и без рецепта В Съединени американски щати позволиха тест за COVID-19, който да се употребява вкъщи и без рецепта
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР