Вече работи Координационен център за триаж на пациенти със съмнение

...
Вече работи Координационен център за триаж на пациенти със съмнение
Коментари Харесай

Бойко Пенков: Има достатъчно COVID-легла в София

Вече работи Координационен център за триаж на пациенти със съмнение за Covid-19 в Инфекциозната болница в София. За няколко дни софийските линейки са откарали в центъра 31 души, съобщи пред " Хоризонт " заместник-министърът на здравеопазването Бойко Пенков.

Координационният център улеснява насочването на пациенти към лечебните заведения, когато има нужда от спешна консултация за преценка трябва ли човек да бъде настанен в болница или на интензивно лечение. Оценяват се и придружаващите заболявания.

Около 300 са активните легла за лечение на коронавирусната инфекция в столицата. От тях заети са само една трета. „ От интензивните легла само 25%, близо четвърт, са заети. Така че има потенциал, има свободни легла “, увери Пенков в предаването „ Преди всички “.

Около 330 хиляди противогрипни ваксини се предвижда да има за свободна продажба тази есен. Очаква се и доставката на ваксините по държавна поръчка, които се разпределят към общопрактикуващите лекари, допълва БНР.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11984  3 нови жертви на COVID-19 в Пазарджишко 3 нови жертви на COVID-19 в Пазарджишко  Eксперт предложи маски по време на секс Eксперт предложи маски по време на секс  Украйна с нов рекорден растеж на инфектираните Украйна с нов рекорден растеж на инфектираните
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР