В Плевен в момента 15 пациенти с коронавирус се лекуват

...
В Плевен в момента 15 пациенти с коронавирус се лекуват
Коментари Харесай

15 пациенти с коронавирус се лекуват в плевенската болница Д-р Георги Странски

В Плевен в момента 15 пациенти с коронавирус се лекуват в университетската болница " Д-р Георги Странски ". Това съобщи Момчил Цветков - говорител на лечебното заведение, предаде БТА.

По думите му през последните два-три дни се забелязва лека тенденция на увеличение на болните от COVID-19. Четирима от заразените са мъже, а 11 - жени. Само един мъж е настанен в интензивно отделение, останалите са приети в Инфекциозната клиника. Средната им възраст е 70-75 години, като състоянието на болните е умерено тежко, но стабилизирано от екип на проф.д-р Цеца Дойчинова, посочи Цветков. В болницата няма заразени с коронавирус от медицинския персонал, няма и случаи на инфектирани с вируса деца, допълни той.

Директорът на Регионалната здравна инспекция в Плевен, д-р Атанас Гарев, заяви, че проучват контактните лица на заразените, но заедно с това засилват проверките за стриктното спазване на противоепидемичните мерки - носене маски в транспорта и във всички затворени помещения, спазване на дистанция и използване по-често на дезинфектанти.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13184  Европейски Съюз предлага ясни общи ограничения за противопоставяне на разрастването на пандемията Европейски Съюз предлага ясни общи ограничения за противопоставяне на разрастването на пандемията  16-годишно момче е измежду инфектираните с Коронавирус в Пернишко 16-годишно момче е измежду инфектираните с Коронавирус в Пернишко  Антителата против COVID-19 се резервират най-малко три месеца Антителата против COVID-19 се резервират най-малко три месеца
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР