Броят на заразените с новия коронавирус в Полша достигна 14

...
Броят на заразените с новия коронавирус в Полша достигна 14
Коментари Харесай

Броят на заразените с COVID-19 в Полша достигна 14 647 души

Броят на заразените с новия коронавирус в Полша достигна 14 647 души, като за последното денонощие увеличението е с 407 случая, съобщи здравното министерство, цитирано от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7331
Починали са 723 пациенти, а 4655 са оздравели от регистрирането на първия случай на инфекцията в страната на 4 март.

Хотелите в Полша отварят за летните ваканции

По думите на здравния министър Лукаш Шумовски засега ситуацията с разпространението на инфекцията успява да се запази под контрол.

" В момента един човек заразява един човек. Това означава неустойчив баланс. Или ще тръгнем към нарастване, или към понижение ", каза министърът в интервю за в. " Жечпосполита ". " Сега се готвим за есента, защото тогава могат да избухнат две епидемии едновременно. Най-много се боя от есента ", добави той.

В полските болници в момента има над 2700 пациенти с коронавирус, около 100 000 души са под домашна карантина.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7331  Хърватия уверена, че ще одобри туристи през лятото Хърватия уверена, че ще одобри туристи през лятото  В Германия провинциите сами ще вземат решение по какъв начин да се върнат към естествения живот В Германия провинциите сами ще вземат решение по какъв начин да се върнат към естествения живот  Първата партида турски респиратори отпътуваха за Литва Първата партида турски респиратори отпътуваха за Литва
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР