Британско проучване установи, че измиването на ръцете 10 пъти дневно

...
Британско проучване установи, че измиването на ръцете 10 пъти дневно
Коментари Харесай

Измиването на ръцете 10 пъти дневно намалява риска от заразяване с COVID-19

Британско проучване установи, че измиването на ръцете 10 пъти дневно намалява риска от заразяване с COVID-19 с една трета, пише в. " Дейли мейл ".
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8308
Изданието цитира изследване на лондонския " Юнивърсити колидж ", обхванало 1600 души. Екипът на Сара Бийл е анализирал здравните им данни през изминалите три зимни сезона. Изследваните често страдали от сезонни грипни заболявания, подобни на разпространението на коронавируса. Участниците в изследването трябвало да отговорят на въпроси, свързани с хигиенните си навици и колко често си мият ръцете през деня.

Тези, които спазвали този хигиенен навик между 6 и 10 пъти дневно, снижавали риска да се разболеят с 36 процента в сравнение с хората, които го правели от 0 до 5 пъти дневно.

Препоръките на Световната здравна организация за измиване на ръцете следват шест различни стъпки, които включват търкането на различните части на дланите, за да се освободим от максимален брой бактерии, припомня изданието.

" Като се има предвид, че Ковид-19 следва същите механизми на разпространение като сезонните вируси, получените данни говорят за голямата полза от честото измиване на ръцете по време на пандемията ", коментира авторката на проучването Сара Бийл.

Според нея от значение е също каква е продължителността на измиването на ръцете и кога го правим. Когато е след завръщане у дома и преди ядене, рискът от заразяване с подобни на грипа заболявания значително се снижава, допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8308  Диана Ковачева: Да се пазят правата и свободите на жителите си коства всяко изпитание

Диана Ковачева: Да се пазят правата и свободите на жителите си коства всяко изпитание  Молитвите за Рамазан Байрам ще се организират навън, договориха се Борисов и основният мюфтия Молитвите за Рамазан Байрам ще се организират навън, договориха се Борисов и основният мюфтия  Броят на инфектираните с новия ковид в Индия надвиши 112 000 Броят на инфектираните с новия ковид в Индия надвиши 112 000
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР