Британски специалисти възнамеряват да обучат кучета да откриват новия коронавирус

...
Британски специалисти възнамеряват да обучат кучета да откриват новия коронавирус
Коментари Харесай

Обучени кучета може да откриват пациенти с коронавирус във Великобритания

Британски специалисти възнамеряват да обучат кучета да откриват новия коронавирус при заразени пациенти в опит да бъде спряно разпространението на пандемията, предадоха Франс прес и БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2757
Британската асоциация " Медикъл дитекшън догс " в сътрудничество с Лондонското училище по хигиена и тропическа медицина си партнират в осъществяването на интензивна тренировъчна програма. Кучетата ще бъдат обучавани в продължение на шест седмици, за да могат да предоставят бърза и неинвазивна диагноза за заразените.

Британците ще аплодират довечера здравните работници

Партньорските организации са влезли във връзка с британското правителство, за да разяснят как най-добрия приятел на човека може да се окаже ценен съюзник срещу пандемията.

Асоциацията " Медикъл дитекшън догс " вече има опит с обучението на кучета за откриването на заболявания, като рака, болестта на Паркинсон и някои бактериални инфекции. По същия начин кучетата ще бъдат дресирани да откриват COVID-19. Те ще трябва да подушват образци, заразени с вируса, и да сигнализират за присъствието му. Освен това кучетата са много чувствителни към изменения на телесната температура и потенциално могат да дадат знак за нейни високи стойности.

Обучените четириноги ще могат да бъдат използвани за откриването на заразени с вируса пътници при пристигането им в страната или на други обществени места. Освен това кучетата ще могат да разпознават носителите на заразата, които още не са проявили нейните симптоми.

NOVINI.BG ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2757  Турция вкарва затегнати ограничения против ковид на пазарите Турция вкарва затегнати ограничения против ковид на пазарите  Президентите на Съединени американски щати и Китай в съдействие в битката с COVID-19 Президентите на Съединени американски щати и Китай в съдействие в битката с COVID-19  Светът разгласи война на ковид Светът разгласи война на ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР