Бразилската национална агенция по санитарен надзор отклони молбата за спешно

...
Бразилската национална агенция по санитарен надзор отклони молбата за спешно
Коментари Харесай

Бразилия отклони молба за спешно използване на руската ваксина срещу коронавируса

Бразилската национална агенция по санитарен надзор отклони молбата за спешно използване на руската ваксина срещу коронавируса " Спутник V " в страната, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Искането на компанията " Униау кимика " е било отклонено, защото не отговаря на минималните критерии, предвид липсата на разрешение за провеждане на трета фаза на клиничните изпитания ", уточни вчера агенцията. Тя добави, че има и въпроси, свързани с методите на производство.

По-рано представители на агенцията заявиха, че руската ваксина " Спутник V " ще трябва да бъде подложена на клинични изпитания в Бразилия, преди използването й да бъде разрешено.

Снощи Бразилия съобщи, че за последните 24 часа са регистрирани 61 567 новозаразени и 1050 смъртни случая. Това е петият пореден ден, в който броят на жертвите надхвърля 1000 души.

Коронавирусната криза в страната е третата най-тежка в света след САЩ и Индия.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18381  Вечерен час във Франция, броят на жертвите на COVID-19 надвиши 70 000 души Вечерен час във Франция, броят на жертвите на COVID-19 надвиши 70 000 души  233 са новите случаи на ковид у нас 233 са новите случаи на ковид у нас  Протест във Виена против ограниченията срещу COVID-19 Протест във Виена против ограниченията срещу COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР