Богатите предприемачи от цял свят не се плашат да инвестират

...
Богатите предприемачи от цял свят не се плашат да инвестират
Коментари Харесай

Чужденците не се плашат от Брекзит! Мощно купуват имоти

Богатите предприемачи от цял свят не се плашат да инвестират във Великобритания заради Брекзит. Близо 85% от тях влагат именно в недвижими имоти, като всеки четвърти казва, че стъпката му е обусловена именно от излизането на страната от Европейския Съюз.

Близо 55% от анкетираните от компанията Seven Capital заявяват, че живеят във Великобритания. Други 17% са се установили в Хонг Конг и още толкова в Дубай, а 11% - в Южна Африка. Чужденци са купили 57% от предлаганите луксозни имоти в Лондон. От самите британци 3% вече са купили недвижим имот, а други 23% планират да го направят в най-скоро време, като решението им е подтикнато от Брекзит. На въпроса колко стабилен ще бъде пазарът на недвижими имоти във Великобритания през следващите 18 месеца, 55% са уверени в стабилното му развитие.

" Данните са обнадеждаващи и доказват, че Брекзит не ограничава хората при избора на имот, а те гледат по-общите тенденции. Ако пазарът се забави след излизането на Великобритания от ЕС, опитните предприемачи ще разберат, че това се дължи по-скоро на цикличността в икономиката, а не на Брекзит. С други думи, ако пазарът се забави, както преди 10 години, то след няколко години той ще се възстанови и дори ще стане по-силен ", казва Анди Фут, директор на Seven Capital.

Що се отнася до пазара на жилища, то там влияят и други фактори, като например хроничен дефицит на предложения. Това означава, че на Острова непрекъснато расте недостигът на апартаменти - както в сетора на продажбите, така и при наемите. И Брекзит няма да промени тази тенденция. Също така имотите в страната не се разглеждат като бърза покупка или инвестиция. Ако човек купува жилище, той не обмисля продажба в следващите 5-10 години.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР