Антигенните тестове придобиват много голяма популярност. Резултатите от тях са

...
Антигенните тестове придобиват много голяма популярност. Резултатите от тях са
Коментари Харесай

Управителят на ДКЦ Софиямед: Изключително сме натоварени и все повече се усеща недостиг на кадри

Антигенните тестове придобиват много голяма популярност. Резултатите от тях са готови в рамките на 15-20 минути. В хода на тази пандемия всички се учим и все още не може да се говори, че резултатите от тях винаги са на 100% достоверни. Всеки един тест си има своите положителни и негативни страни. Засега все още няма безплатни антигенни тестове, но тяхната стойност е много по-ниска от PCR тестовете.

Това каза в предаването " Още от деня " по БНТ д-р Тинка Данчев, управител на ДКЦ " Софиямед ".

" Не само инфекционист ще може да издава напревления за тестове. Това ще може да бъде пулмолог, дерматолог, различни специалисти, при които попадат пациентите и има съмнения за COVID-19. Очакваме промените в Националния рамков договор, за да можем личните лекари да издаваме направления за тестове. Нашата работа не се затруднява толкова със забавянето на това решение. По-скоро се затрудняват пациентите, защото не всеки може да си позволи цената на тестовете ", коментира още тя.

" Постоянно правим статистика за създаването на антитела при нашите пациенти. Резултатите ни почти напълно съвпадат с официално съобщаваните. В началото се правеха малко тестове, но сега ситуацията е друга. Положителните резултати при нас също съвпадат с тези, които се обявяват в информационната система. Държим един процент от над 30 до 40% на положителни тестове от всички направени. Имало е дни, в които сме имали по 200 положителни теста. Изключително сме натоварени. И при нас, както и навсякъде другаде, имаме заболели колеги и се усеща недостиг на кадри ", разкри д-р Данчева.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15272  Собствениците на кучета са застрашени повече от COVID-19 Собствениците на кучета са застрашени повече от COVID-19  Португалия основава работна група, която да приготви разпределянето на ваксини против COVID-19 Португалия основава работна група, която да приготви разпределянето на ваксини против COVID-19  Кои ще са най-тежките седмици за просветителната и здравната система, разкри просветителният министър Кои ще са най-тежките седмици за просветителната и здравната система, разкри просветителният министър
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР