Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и

...
Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и
Коментари Харесай

Тръмп: Видях доказателство, че COVID-19 e създаден в лаборатория в Ухан

Американският президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския заяви вчера, че е уверен, че коронавирусът може би е произлязъл в китайска лаборатория, но отказа да даде подробности за евентуални доказателства за това, предадоха БТА и Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6843
По този начин напрежението между Вашингтон и Пекин във връзка с произхода на вируса се засили.

На вчерашно събитие в Белия дом Тръмп заяви, че е видял доказателства, които са му вдъхнали " висока степен на увереност ", че вирусът произхожда от Уханския институт по вирусология.

" Да, да, видях ", отговори Тръмп на въпрос дали е видял доказателства, които да подкрепят тази теза. Тръмп обаче отказа да разкрие подробности във връзка с тези доказателства.

" Нямам право да ви кажа това ", каза американският президент.

Уханският институт по вирусология отхвърли твърденията, че коронавирусът произхожда от него. Тази възможност бе отхвърлена и от американски представители. Повечето експерти са на мнение, че вирусът произхожда от пазар в китайския град Ухан, продаващ диви животни за храна.

Президентът републиканец изразява през последните седмици все по-голямо недоволство от Китай във връзка пандемията от коронавируса, която само в Съединените щати отне живота на десетки хиляди хора, доведе до икономическа рецесия и застраши шансовете на Тръмп да бъде преизбран за президент на изборите през ноември.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6843  В Съединените щати за 24 часа бяха регистрирани над 2000 смъртни случая от ковид В Съединените щати за 24 часа бяха регистрирани над 2000 смъртни случая от ковид  Компанията Компанията " Боинг " пусна облигации на стойност 25 милиарда $  В Мексико за едно денонощие бяха регистрирани над 1400 случая на заразяване с ковид В Мексико за едно денонощие бяха регистрирани над 1400 случая на заразяване с ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР