1022 са общо прегледаните от началото на Националната скринингова кампания

...
1022 са общо прегледаните от началото на Националната скринингова кампания
Коментари Харесай

Кампанията “Зрението е всичко! Прегледай се!” продължава с безплатни очни прегледи

1022 са общо прегледаните от началото на Националната скринингова акция за безвъзмездни очни прегледи на Български лекарски съюз, Българското сдружение по офталмология и Байер България

Втората седмица от Националната скринингова акция за безвъзмездни очни прегледи на Български лекарски съюз, Българското сдружение по офталмология и Байер България " Зрението е всичко! Прегледай се! " завърши.
Петте града, в които гостува самодейността през минала седмица бяха: Стамболийски, Момчилград, Велинград, Смолян и Асеновград, а хората, които се възползваха от безплатните прегледи в другите обитаеми места са общо 378.
262 от тях са възрастни, като при немалка част от тях е открит проблем, който постанова спомагателни проучвания и лекуване. Най-често срещаните проблеми при възрастните са: катаракта, глаукома, диабетна ретинопатия. Най-възрастният прегледан пациент е от гр. Асеновград и е на 77 години.
Децата, съветвани от експертите през миналата седмица са 116, като най-малкият прегледан пациент е на 4 годинки и е от гр. Смолян.
През цялата акция дребните пациенти ще бъдат преглеждани благодарение на специфична инсталация, закупена със средства събрани от благотворителната самодейност „ Българската Коледа ".
Националната скринингова акция за безвъзмездни очни прегледи на Български лекарски съюз, Българското сдружение по офталмология и Байер България " Зрението е всичко! Прегледай се! " продължава до 16 юли. А част от идващите спирки са:

Видин - 28 и 29 май (петък и събота)
Силистра - 2 юни (сряда)
Русе - 3 юни (четвъртък)
Разград - 4 юни (петък)

Лом - 8 юни (вторник)
Козлодуй - 9 юни (сряда)
Костинброд - 10 юни (четвъртък)
Ихтиман - 11 юни (петък)

Нови Пазар - 14 юни (понеделник)
Добрич - 15 юни (вторник)
Карнобат - 16 юни (сряда)
Девня - 17 юни (четвъртък)
Балчик - 18 юни (петък)

Повече информация за организацията на акцията в другите градове и методите за записване на час в обособените обитаеми места може да бъде открита в съответната община и в локалните медии.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР