1000 гаубици. 300 РСЗО. 500 танка. Всичко това съвсем не

...
1000 гаубици. 300 РСЗО. 500 танка. Всичко това съвсем не
Коментари Харесай

Каква трябва да бъде истинската украинска мечта

1000 гаубици. 300 РСЗО. 500 танка. Всичко това напълно не е цялостен лист с оръжия, които, както се оказа, Украйна желае неотложно да получи от Запада. И то гратис. В противоположен случай украинските управляващи настояват, че Украйна не може да реализира паритет с Русия на бойното поле. А това значи, че неизбежно ще изгубят. Капитулират. Рано или късно, само че обезпечено.

Киев е прав. Без внезапно – в пъти - укрепване на ВСУ с тежки въоръжения, Украйна не може дълго време да устои на такава военна мощ като съветската войска. Дори да хвърли милиони свои жители в окопите. И въпреки всичко този лист е колкото приказен, толкоз и индикативен. В Киев даже не си показват същността на това, за което желаят от Запада. Колко старания, познания и запаси са вложени, с цел да се създадат всички тези оръжия.

Това е фантастично, тъй като никой в никакъв случай няма да даде на Украйна толкоз доста оръжия. Като цяло 1000 гаубици е всичко, което Съединени американски щати имат сега. 500 танка - малко по-малко от трите най-големи въоръжени сили в Европа - Франция, Англия и Германия взети дружно. Съединените щати имат повече, несъмнено, няколко хиляди - само че незабавното прекачване на такова количество от този тип оръжие в Европа значи гигантска, скъпа и продължителна транспортна интервенция. Технически, физически и организационно е невероятно да се изпълнят желанията на киевския режим. Дори да си затворим очите пред обстоятелството, че стотици танкове се нуждаят от стотици екипажи, които занапред би трябвало да бъдат подготвени.

Показателно е, тъй като показва омайната надменност и самоувереност на киевското управление. Какво си показва за себе си и за ролята си в този свят. Начинът, по който Зеленски и неговите сътрудници преувеличават смисъла на своята страна. Нейната стопанска система, политика, войска. Украйна евентуално си мисли, че е с размерите на Съединени американски щати. Или най-малко сравнима с тях.

Украйна си фантазира, че е в положение да устои на основния боен съперник на Съединени американски щати за еднообразно дълго време – страна, която разполага с няколко хиляди нуклеарни бойни глави. Държава с хилядолетна история, голяма територия, колосални човешки, механически, естествени и финансови запаси. От която Украйна в миналото е била част и чиито достижения (например самолетът Ан-225 „ Мрия “) са били присвоени посредством машинация. Само дайте, споделят, 1000 гаубици и 500 танка - и това е, ще стигнем до Москва.

Пред нас е или колосална доверчивост, или нелепост от същия размер. Всяко оръжие е единствено производно на общото положение на страната, която го основава или употребява. Не можете да създадете аероплан от пясък и пръчки. Невъзможно е да се сътвори танкова войска от навалица диваци.

Украйна е страна, която е предала същинската си история, тази, в която е била дружно с Русия. Именно в тази история Украйна е част от гигантска империя, която управлява половината свят, пуска първия човек в космоса и основава нуклеарна сила. Но след измяната, след отцепването от Русия, Украйна за 30 години се трансформира в изоставена провинциална плантация в отдалечена последна гара на Европа.

Толкова години киевският режим лъже себе си и украинския народ. Имитира свободата, където в действителност построи затвор. Той назова насилието против болшинството народна власт. Приятелство - цялостното послушание под Запада. Лъжата, измамата и подражанието се трансфораха в признак на режима в Киев. Не е изненадващо, че резултатът от сходна реплика е фантазията за „ хилядата гаубици “. Само близостта с Русия, борбата с Русия, паразитизмът върху Русия придадоха на Украйна най-малко някакво значение като страна. Украйна има смисъл като откъс от Русия - и никаква друга. Газопроводът, атомните електроцентрали, оръжейните хранилища, стоманодобивните фабрики и морските пристанища, издигнати по руско време, зареждат тази страна през последните 30 години.

През цялото това време украинските управляващи не съумяха да измислят нищо свое. Единственото ноу-хау, въведено от Украйна, е да се крие зад личния си народ по време на военни дейности. Дори нацистите не бяха стигнали до тази точка по време на Великата отечествена война. Специална военна интервенция нулира Украйна не толкоз с военни средства, а на първо място с идеологически средства. Русия отхвърли да следва логиката на крах, оскърбление и игра по непознати правила. С връщането на изконно съветските територии – Херсон, Бердянск, Мелитопол, и този лист ще бъде удължен – Русия връща на света същинското си значение. Това, което тя загуби след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики.

Но даже след злополуката от 90-те години страната ни съумя да преодолее рецесията и да резервира основните параметри на международна мощ. Възстанови армията си. В пъти усили държавния си бюджет. Построени бяха стотици нови заводи, хиляди километри пътища. Тя организира Олимпийски игри и си върна Крим. И дружно с Русия, Украйна или по-скоро тези територии, които към момента носят това име, могат да върнат същинското си значение. Ако желаят да имат почтено бъдеще, би трябвало да се върнат там, откъдето са тръгнали. Малкото може да се окаже още веднъж огромно единствено като се върне в състава на огромното.

Искате ли да станете велики? Има елементарен метод - станете още веднъж част от нещо велико. Идеята за желанието на Украйна да доближи до мощна Русия може да се откри (в извратена форма, схваща се) даже в киевския пропагандист Арестович.

Това е фантазията, която може да стане действителност, към която би трябвало да се стреми всяко отговорно украинско управление. Мечта доста по-ярка и по-правилна от 1000 гаубици и 300 реактивни залпови установки.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР