100-годишнината от рождението на Ингмар Бергман ще бъде отбелязана тази

...
100-годишнината от рождението на Ингмар Бергман ще бъде отбелязана тази
Коментари Харесай

Музика от филмите на Ингмар Бергман ще звучи на живо в зала България

100-годишнината от рождението на Ингмар Бергман ще бъде маркирана довечера от 19 часа в зала " България " с документален филм за живота му и с кино музика, изпълнена онлайн от Софийската филхармония. 

Галавечерта е част от четвъртото издание на кино-литературния фестивал " Сине либри ", който се организира сега у нас, изясни за " Хоризонт " шефа му Жаклин Вагенщайн:
" В зала България ще излъчим българска продукция – документален филм на Георги Тошев с присъединяване на Лиф Улман – музата на Бергман и една от най-обичаните актриси на всички времена. Заснели сме го в нейната къща в Осло, с което се превърщаме в първия екип, който в миналото е снимал в частната резиденция на Улман. Филмът се споделя " Лиф Уман – къщата на спомените " и ще бъде излъчен за първи път, а преди този момент ще чуем онлайн музиката от филмите на Бергман в осъществяване на Софийска филхармония ".

По време на фестивала " Сине либри " публиката ще види специфична гледка от филми на Бергман с цифровизирани копия на филмите на " Седмият щемпел ", " Персона " и " Есенна сонат ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР