100-годишната Маргот Фридлендер, преживяла Холокоста, призова младото поколение да помни

...
100-годишната Маргот Фридлендер, преживяла Холокоста, призова младото поколение да помни
Коментари Харесай

100-годишна жена, оцеляла в Холокоста, попиля антиваксърите

100-годишната Маргот Фридлендер, претърпяла Холокоста, прикани младото потомство да помни постоянно осъществения от нацистите геноцид. Тя порица нежелаещите да се имунизират участници в митинги против Коронавирус ограниченията, които си поставят жълти звезди, каквито евреите са били принуждавани да носят по време на Третия райх.

„ Днес виждам по какъв начин със загатна за това, което се случи, се злоупотребява по политически аргументи и от време на време се осмива и потъпква “, заяви Фридлендер пред евродепутати в Брюксел, на гала във връзка 77-ата годишнина от освобождението на нацисткия концентрационен лагер Аушвиц в Полша.

„ На 100 години не можех да допускам, до момента в който гледах по какъв начин знаците на нашето изключване от страна на нацистите, по този начин нареченият „ юденстерн “, се употребяват нахално на улиците от новите врагове на демокрацията, с цел да се показват – до момента в който живеят в народна власт – като жертви “, съобщи Фридлендер.

Тя визираше някои участници в антиваксинационни митинги, които си сложиха жълти звезди, напомнящи за тези, които нацистите са принуждавали евреите да носят, с цел да бъдат разпознавани. Доклад, оповестен през днешния ден от израелското държавно управление, се споделя, че тези протестиращи подхранват световния антисемитизъм, заяви BG VOICE.

Бащата и майката на Фридлендер са били убити в Аушвиц. Самата тя оцелява в концентрационния лагер Терезиенщат, намирал се на територията на днешна Чехия, като става единствената претърпяла Холокоста от фамилията си.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР