100-годишна британка отпразнува своя юбилей и сподели тайната на дълголетието

...
100-годишна британка отпразнува своя юбилей и сподели тайната на дълголетието
Коментари Харесай

100-годишна британка за тайната на дълголетието: Труд, вяра и поглед от светлото в живота


100-годишна британка отпразнува своя празник и показа тайната на дълголетието си. Маргарет Уудс от Ню Уитингтън оставя три генерации след себе си - две деца, четирима внуци и шестима правнуци.

Тя има вяра, че упоритият ѝ труд през годините я е съхранил и точно той ѝ дава опция да се радва на силата на живота.

Маргарет почнала работа незабавно след завършването на образованието си. Тя произвеждала дамски превръзки, работила за производители на лопати и като санитар в болнично заведение, продавала тапети и торбички, почиствала домовете на хората.

„ Майка ми ми купи колело за 19 шилинга и 6 пенса. Всеки ден пътувах с него по 45 минути до работното си място. Там беше шумно и прашно. Сутрин, когато пристигахме, се залавяхме да почистим праха “, споделя дамата.

Тя се пенсионира на 80-годишна възраст. Когато била на 59 години, ѝ сложили диагноза рак на гърдата. Претърпява мастектомия, подлага се на лъчетерапия и побеждава заболяването.

" Винаги оставайте положителни и постоянно гледайте от светлата страна на живота ", споделя рожденичката.

Вярата на Маргарет също заема значимо място през дългия ѝ път. Тя постоянно посещавала църквата и в младините си изработвала престилки, посредством които събира средства за общността.

През годините поддържа голям брой благотворителните събития.

По време на изолацията поради COVID-19, когато е на 98-години, Маргарет плете десетки квадратчета, които да бъдат пришити към одеяла за деца в Гамбия.

Членове на фамилията ѝ, кметът на град Честърфийлд Тони Роджърс, брачната половинка му, членове на Кралския английски легион и спортният публицист Ник Джонсън проистигат, с цел да поздравят дамата за 100-годишния ѝ празник. Тържеството за празника ѝ се организира в църковна зала в Дарбишър. А рожденичката получава картички от крал Чарлз и телевизионния готвач Ейнсли Хариот, доста цветя и обилие от дарове, раказва локалното издание Derbyshire Times.

" Партито беше фантастично. Всички ръкопляскаха, когато тя дойде, а по-късно вдигнахме чаши с вино за нейно здраве и изпяхме " Честит рожден ден ". Тя беше мощно разчувствана “, споделя дъщерята на Уудс.

Маргарет споделя, че най-яркият спомен в живота ѝ е срещата със брачна половинка ѝ Франк. Двамата се срещат като младежи. Тогава тя е на 17 години, а той на 14. Остават дружно до гибелта на Франк през 2005 година

Двойката постоянно пътува. Посещава Канада, Австрия и Германия и прекарва доста ваканции в Обединеното кралство.

Франк постоянно бил подготвен с вечерята, когато Маргарет се прибирала от работа.

„ Отварях вратата и споделях „ Аз съм, Франк “. А той ми отговаряше „ Идваш в точния момент, таман извадих вечерята “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР