10 възпитаници на спортното социално училище към Фондация Реал Мадрид“,

...
10 възпитаници на спортното социално училище към Фондация Реал Мадрид“,
Коментари Харесай

Деца от спортната школа на „Реал Мадрид“ във Видин заминават на турнир в Испания

10 ученици на спортното обществено учебно заведение към Фондация „ Реал Мадрид “, които ще вземат участие в показателен шампионат по футбол, се срещнаха през днешния ден със заместник-кмета на Община Видин Десислава Тодорова.



Заедно с тях бяха координаторът на Фондацията за Видин Светлина Вълчева и треньорът Светослав Петков. На срещата участва и Веселка Асенова – шеф на Регионалното ръководство на образованието.

Десислава Тодорова приветства сърдечно дребните футболисти: „ Радвам се, че през днешния ден сте наши посетители и още веднъж ще спазим традицията да Ви поздравим преди отпътуването Ви. От името на кмета на Община Видин доктор Цветан Ценков и от свое име желая да Ви пожелая сполучливо присъединяване в интернационалния шампионат „ Копа Алма 2023 ", незабравими прекарвания и нови другарства. Община Видин се гордее, че сте ученици на първото по рода си спортно обществено учебно заведение в България на Фондация „ Реал Мадрид ”. Сигурна съм, че давате всичко от себе си за най-популярния спорт - футбола. Ще продължаваме да поддържаме спортната школа, както до момента и дано обичаната Ви игра носи прелестни страсти! “. Тя насочи поздравления към треньорите и към всички, ангажирани със спортното учебно заведение за отличната взаимна работа, като им пожела на добър път.



Веселка Асенова също се обърна с приветствени думи към децата и изрази убеждението си, че идното присъединяване ще им донесе хубави страсти. „ Покажете, че сте българи, че почитате Вашите ръководители, себе си и страната си! “ – сподели тя.

Координаторът на Фондацията за Видин изясни, че шампионатът ще се организира от 22 до 27 юни. Той няма спортен темперамент. В него ще се включат 250 деца от 14 европейски тима. Видинските представители ще вземат участие също в Шоу на гениите, като показват сценичен театър, който демонстрира уважението към фамилията, към приятелите, към треньорите и усилието, което всеки един би трябвало да цени, с цел да реализира избрана цел и най-много работата в екип. По време на визитата е планувана обиколка и разглеждане на културно-историческите забележителности на испанската столица. Светлина Вълчева означи, че това е следващата покана, която Фондация „ Реал Мадрид “ насочва към видинското учебно заведение. Тя благодари за труда и напъните на Светослав Петков и на останалите треньори, на Община Видин и персонално на кмета доктор Ценков и на заместник-кмета Десислава Тодорова за съдействието, на целия екип на РУО – Видин и на Веселка Асенова, както и на заместник-председателя на 49-о Народно заседание Росица Кирова за безрезервната й финансова и морална поддръжка, на децата от школата и на техните родители.

От своя страна Светослав Петков също благодари на всички, които оказват помощ на спортното учебно заведение и особено на Борис Ненов, който е основен координатор на плана за България. Той съобщи убеждението си, че от Фондацията правят оценка положителната работа на спортната школа във Видин. „ Реал Мадрид “ гледа с особена благосклонност към нашето учебно заведение. След като предходната година успяхме да доведем и посланика на Испания във Видин, към този момент в школата на „ Реал Мадрид “ никой не се съмнява, че ние сме съществени и имаме неговата поддръжка. В диалог през вчерашния ден той пожела триумф на децата и се надяваме, че до края на годината ще ни посети още веднъж. Имаме диалог и с една от легендите на „ Реал Мадрид “ – Икер Касияс, да посети Видин и това ще е празник освен за нашия град, само че и за феновете на футбола в цяла България “ – показа треньорът.

След срещата домакини и посетители си направиха обща фотография за спомен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР