10 са новите случаи на заразени с коронавируса у нас.

...
10 са новите случаи на заразени с коронавируса у нас.
Коментари Харесай

Още десет случая с положителни тестове за коронавирус у нас

10 са новите случаи на инфектирани с ковид у нас. Така откритите със болест към този момент са 62-ма, заяви шефът на Националния спешен щаб, ген.-майор Венцислав Мутафчийски. Новите случаи са открити в две от столичните лаборатории. В лабораторията на ВМА от 95 изследвани, 4 са позитивни. В Националната лаборатория са тествани 145 проби, от които 6 са дали позитивен резултат.

Към момента, разпределението на болните е: 10 във ВМА, 2-ма в Пирогов, 2-ма в Александровска болница, в Габрово - 2-ма, в Плевен - 4-ма. 

В света 173 000 са доказаните случаи все още. 6660 са смъртните случаи. В Румъния има 158 болни, в Гърция 331, в Австрия над 1000, Белгия над 1000, Германия с 430 повече в сравнение с сутринта. В последните часове тя затвори сухоземните границия. 8794 са случаите в Испания, сподели още генералът.

Към петте страни, от които всички идващи подлежат на инспекция, ще бъдат добавени нови.

Специалистите още веднъж означиха, че всички правила към момента се нарушават.

От групата в Лом, която чества рожден ден и от която бяха взети десетки проби, кларинетистът също е имал недоволства.

Новините за случаите, които не са доказани, единствено изтощават обществото. Затова лекарите нямат право да дават информация и не могат да се вършат репортажи за " героичното " взимане на първата проба. Няма да ви дадем непотвърдена информация, означиха от щаба.

Математическите модели са едно, действителността е друга, само че обстановката сигурно напредва.

Не ни тревожат толкоз болните, които са в положително положение, макар че са действителни преносители, тревожат ни болните и хората с хронични болести.

Защо хората купуват по 5 опаковки ЦеТеБе не мога да схвана. С витамин С се получава същото като тоалетната хартия - след това опаковките от презапасяване ще бъдат изхвърлени, сподели още ген. Мутафчийски.

Безумието с изкупуването на медикаментите не би трябвало да продължава. Населението се поддава на редица рекламни трикове. Това са скрити реклами. Тук се облагодетелстват единствено търговците, резултат за хората няма, сподели още той и помоли репортерите, в случай че би трябвало всичко друго от брифинга да изрежат, само че това обръщение в думите му да остане.

В 4 следващи дни са били изследвани за ковид министър председателят Бойко Борисов и шефът на ВМА, който управлява и спешния щаб. " Взети са им респираторни проби, както и ПСР методика. Направени са им и бързи кръвни проби. Резултатите от проучванията досега са негативни. Отрицателни са и резултатите и на всички членове на Националния щаб ", съобщи доктор Гоцева.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР