10-годишно българско момиче почина, след като бе блъснато от кола

...
10-годишно българско момиче почина, след като бе блъснато от кола
Коментари Харесай

Посланикът ни в Кипър за убитото българско момиченце: Пресичало е на пешеходна пътека и на зелен светофар. Шофьорката е задържана

10-годишно българско момиче умря, откакто бе блъснато от кола на централен бул. в Пафос, намиращ се на 200 км от столицата на Кипър Никозия. Посааникът ни в Кипър Н. Пр. Любомир Тодоров се включи в утринния блок на " Нова телевизия ", с цел да опише детайлности за ужасния случай.

``
реклама

" Голяма покруса и тъга за родителите на това детенце. За страдание дядото е бил с детето, взел го е от учебно заведение в 14,15 ч. на 22 ноември. Трябвало е да го заведе на занималня. Спира на светофар, който има устройство за промяна на сигнала, натиска бутона, сигналът е зелен и той пуска детето да мине през зебрата. В този миг автомобил, управляван от кипърка на 69-годишна възраст с висока скорост минава, без да се преценява със светофара. Бута детето, което неотложно е откарано в болница, лекарите се стараят да го спасят, само че за жалост краят е съдбовен. Водачката е арестувана ", описа той.

" Посолството реализира контакт и през вчерашния ден късно следобяд ни изпратиха публично известие, където се оповестяват точно тези данни за извършителката, която е на 69 години, арестувана е и оттук насетне стартира следствието.  Нямам данни дали е избягала от мястото на престъплението. Посолството ще следи от близко случая, с цел да стане ясно, че нарушителите на закона ще си получат заслуженото. Момичето е пресичало на пешеходна пътека, на зелен светофар с преимущество. Това са данни от очевидци. Семейството на детето е извънредно положително, с двама работещи родители. Детето е било с висок триумф. Българското учебно заведение в Пафос разгласи печал в деня на погребението - 26 ноември, когато няма да има образователни занятия. Ще има дарителска акция в учебното заведение, посолството също ще се включи ", разкри още посланикът ни.

" В Кипър има 650 000 водачи, от които 150 000 са над 65 години. Има полемика за възрастта, може да понижат горната граница ", приключи Тодоров.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР