10-годишният Митко от Пловдив, който пострада по време на тренировка

...
10-годишният Митко от Пловдив, който пострада по време на тренировка
Коментари Харесай

След инцидента на игрището до ВСИ: Родители алармират за лошо стопанисване, фирмата твърди за изрядност

10-годишният Митко от Пловдив, който пострада по време на подготовка в игрището на ВСИ, към този момент е по-добре. Детето носи шина за обездвижване на крайници, защото шевовете на раната са в региона на коляното. Дни след случая Митко е по-спокоен, само че му липсват игрите и уроците в учебно заведение, споделя пред TrafficNews неговата майка Атанаска Панова.  
Прочетете още
„ Митко е добре. Става и стъпва, само че всички това обвързвано с болежка. Той доста обича футбола и в този момент единствено за това мисли. Лекарите споделят, че до месец ще може да се върне на учебно заведение и към игрите “, добавя тя. На този стадий той се образова от у дома. Учителите спомагат, като изпращат онлайн взетите уроци и му разпореждат домашни, с цел да не изостава с материала.

На този декор обаче майката твърди, че от компанията концесионер, която стопанисва целия състезателен комплекс, не са посочили отношение към протичащото се с детето ѝ. По нейни думи зам.-управител на комплекса я е потърсил ден по-късно, откакто от медиите са почнали репортажи. „ Звъннаха ми късно през нощта, откакто ваши сътрудници бяха ходили на място. Десет минути ми обясняваха, че теренът се чисти, че и те имат деца “, споделя Панова и прибавя, че когато е обявила за случая в обществените мрежи, е целяла въпросът с почистването на игрищата да не бъде потулен.

„ За родителите най-важно са децата и тяхната сигурност. След случая и доста други се надигнаха, споделиха, че и преди са забелязвали, че има стъкла, опаковки, отпадъци. Мястото там наподобява на резервоар и е рисково. Сега след случката с Митко се чисти. Но съгласно мен всяко знамение за три дни, скоро отново ще бъде занемарено “, добавя майката на потърпевшото дете. На този стадий тя не е решила дали ще завежда тъжби против компанията концесионер на Спортния комплекс. „ Дадох публичност не тъй като желая да го осъждам. Пари от тях не желая! Искам просто дано това място се поддържа “.



От друга страна обаче, от софийската компанията са безапелационни, че се отнасят отговорно към стопанисване на наетото оборудване. Заместник-управителят на спортния комплекс Мила Мелева съобщи пред наш кореспондент, че игрищата и останалите обекти се почистват „ безусловно постоянно “ – всекидневно. Дейността се реализира от хигиенисти и чиновник отдел „ Поддръжка “.

 „ Настилката ни е от изкуствена трева и се почиства постоянно. Оттук нататък след взаимни дейности и диалози с шефа на футболната школа на „ Локомотив “ ще правим огледи преди всяко допускане до игрищата. Срещу чиновниците ни не са предприемани дейности, тъй като те правят работата си изрядно. В началото на тренировката в 17:30ч. не е било намерено нищо очевидно на тревата, което да тормози служителя, обезпечил достъп. Детето се е наранило към 17:55ч.. Не знаем какво тъкмо се е случило “, добавя зам.-управителят.

Тя добави, че се обмисля инсталиране на видео наблюдаване на терените и прилежащите към тях зони, с които да се следи непрекъснато обстановката. Тази мярка се постанова, споделя Мелева, поради честите случаи на нарушена мрежа на оградата и навлизане в игрищата. „ Около терените има и пейки, на които постоянно компании пият алкохол и след това захвърлят боклуците си в близост “.

„ Инцидентът е извънредно безразсъден и доста съжаляваме. Но ние се държим извънредно отговорно към поддръжката на терените ни. Такива сме били преди този момент и ще продължим да бъдем. Треньорите от школата на „ Локомотив “ ни обявиха, че са в подготвеност да поемат цялата сума за лекуване на детето. Ние също сме отсреща, с цел да окажем цялостна поддръжка към тях “, добави Мелева.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР