10 години! Толкова чакаха феновете на Олимпик Лион, за да

...
10 години! Толкова чакаха феновете на Олимпик Лион, за да
Коментари Харесай

Луд купон в Лион след сензационната победа на "Олимпик"

10 години! Толкова чакаха почитателите на " Олимпик " Лион, с цел да видят още веднъж своите любимци на полуфинал в Шампионската лига. " Хлапетата " съумяха да победят един от любимците " Манчестър Сити " и още веднъж ще се изправят против " Байерн " Мюнхен в спор за място на финала - тъкмо като предния път през сезон 2009/2010.

Последният съдийски сигнал на срещата, играна в Португалия, постави началото на луди празненства в Франция. Феновете не се стърпяха и излязоха по улиците на Лион, където пяха и се прегръщаха.

La fête va être très longue à Lyon...
— la chaine L'Équipe (@lachainelequipe)

Медиите в Европа означават, че футболните страсти са взели връх и последователите не са спазвали никаква обществена отдалеченост по време на празненствата. Прегръдки, викания, димки и факли съпътстваха лудата наслада на агитката, която не може да е със своите любимци, защото всички срещи след подновяването на шампионата се играят в Португалия и пред празни трибуни.

Заради пандемията от ковид, която сложи и Шампионска лига на пауза за 5 месеца, във Франция бяха въведени строги противоепидемични ограничения. Те се отразиха и на футбола, защото Лига 1 беше прекъсната, а краткотрайното класиране стана дефинитивно.

За благополучие на френските почитатели, те ще могат да изживеят още футболни страсти, защото два тима от шампионата се класираха за полуфинал в най-силния европейски клубен шампионат. Освен " Олимпик " Лион, място в топ 4 преди дни си обезпечи и първенецът " Пари Сен Жермен ". Тимът ще се изправи против " Лайпциг " в спорт за място в най-важния мач за сезона.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР