10 дни - с толкова разполага Великобритания, за да направи

...
10 дни - с толкова разполага Великобритания, за да направи
Коментари Харесай

Мей има срок до 4 декември да гарантира напредък по преговорите за Brexit


10 дни - с толкоз разполага Англия, с цел да направи решителна крачка в договарянията с Европейския съюз по Brexit. Това стана ясно след днешната среща на английския министър председател Тереза Мей с представители на Европейския съвет, отпред с ръководителя Доналд Туск и немския канцлер Ангела Меркел. Отзивите за срещата на Мей от Англия са в звук " доста положителни диалози ", а сходно въодушевление се долавя и в изказвания от Европа.

На 4 декември, обаче, Мей би трябвало да показа позиция пред ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, която да демонстрира очевиден прогрес по трите съществени тематики сега - последните заплащания, които Обединеното кралство би трябвало да извърши към бюджета на Европейски Съюз или така наречен " сметка на развода ", границата със Северна Ирландия и правата на жителите на Европейски Съюз на английска територия след завършването на Brexit. Ако това не се случи, европейските водачи ще откажат да отворят идната глава от договарянията за комерсиалните връзки сред двете страни след раздялата им през март 2019 година на идната си среща на върха на 14-15 декември, написа Агенция " Фокус ", базирайки се на AFP.

Европейските водачи се надяваха, че Мей ще дойде в Брюксел с нови оферти за Ирландия и финансовите средства, откакто английски министри показаха единодушието си да удвоят офертата до, както се допуска, 40 милиарда евро. Британският министър председател откри мотиви за оптимизъм, макар че Туск сподели, че има " оставащи въпроси " след срещата им. А опасенията, че държавното управление на Тереза Мей няма да може да извърви пътя поради вътрешната съпротива, се ускоряват.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР