10 дни преди парламентарните избори Министерството на външните работи все

...
10 дни преди парламентарните избори Министерството на външните работи все
Коментари Харесай

Възпрепятства ли се гласуването в чужбина? МВнР се оплака, че ЦИК бави машините

10 дни преди парламентарните избори Министерството на външните работи към момента не е получило от ЦИК машините, които би трябвало да изпрати за гласоподаване в секциите в чужбина. Това е допустимо да попречва машинното гласоподаване зад граница, оповестиха от ведомството.
Секциите, които ще се разкрият в чужбина са 738 в общо 62 страни, най-вече са в Турция – 162, с 4 секции по-малко от предходната година. В 245 секции ще е допустимо гласоподавателите да създадат своя избор и с машини, в случай че те стигнат в точния момент, предава Bulgaria ON AIR.
„ Вече изпитваме много съществено безпокойствие, защото не сме получили достъп до машините, а към този момент сме в действителност доста покрай изборите. Обикновено постоянно сме желали достъп до машините към 20 дни преди изборите. До към 15 дни се оправяме без проблем. Проблемът ще бъде, че не можем да подсигуряваме на 100% доставката на машините, изключително до далечните дестинации – Съединени американски щати и Канада. Но в този случай не смятам, че би трябвало да сътворяваме някаква суматоха, защото по този начин или другояче след измененията на Изборния кодекс имаме смесено гласоподаване. Дори някоя от секциите да не получи машините, това няма да засегне изборния развой “, изясни Иван Кондов от Министерство на външните работи.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР