10 дни между живота и смъртта, 43 дни в болница

...
10 дни между живота и смъртта, 43 дни в болница
Коментари Харесай

Седмица на духа: Как доктори от Пазарджик спасиха мъж след 43 дни лечение

10 дни сред живота и гибелта, 43 дни в болница и с 35 кг по-малко. След тези затруднения от ковид, Георги Спасов от Пазарджик оцелява. В „ Тази заран “ началникът на Коронавирус отделението в МБАЛ „ Хигия “ доктор Тони Палийски описа за лекуването на младия мъж.
Снимка: btvnovinite.bg
По думите му казусът е станал емблематичен за болничното заведение: „ Въпреки че бяхме работили близо 1 година с такива пациенти, имаше известия, че боледуват и младежи – всеки обаче чака, че ще му се размине тази тежка отговорност да избавя живота на младеж – само че не, постоянно си има първи път. “

Д-р Палийски описа, че Георги доста бързо развил признаците на дихателна непълнота.

„ За 1-2 дни положението му доста се утежни. Използвахме разнообразни способи за респираторна поддръжка. Той се трансформира в ежедневна тематика в болничното заведение, даже хората, които не работят в Коронавирус отделението – знаеха за него “, съобщи медикът.

Според него Георги е посочил извънреден дух и предпочитание за живот. Младият мъж описа пред bTV, че осем месеца след неговото изписване към този момент се усеща добре, само че към момента се възвръща – няма сили. Той благодари на всички медици за положените грижи.
Снимка: btvnovinite.bg
Мъжът уточни, че половината от спомените му в болничното заведение се губят. Георги изясни, че по-късно боледуване е трансформирал метода си на живот.

Д-р Палийски сподели още, че след този случай и други младежи са минали през Коронавирус отделението на болничното заведение. По думите му сега натискът към лечебното заведение е намалял.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР