10 дни лекарите в болница в полския град Познан се

...
10 дни лекарите в болница в полския град Познан се
Коментари Харесай

Лекари в Полша 10 дни се бореха за живота на бебе на 22 дни - родителите с обвинение

10 дни лекарите в болница в полския град Познан се бореха за живота на новородено бебе, за което има подозрение, че е бито от родителите си.

На 26 март сутринта момченце на 22 дни е признато в доста тежко положение в болница в Гожув Велкополски – град в Западна Полша.

Майката е оставила без контрол четири от петте си деца, с цел да отиде до магазина

Въпреки че не е имало външни следи от пострадвания, прегледите откриват съществени вътрешни контузии.

Лекарите незабавно се усъмняват, че може би става въпрос за домашно принуждение, написа полското издание gorzowwielkopolski.naszemiasto.pl.

Тъй като здравословното положение на новороденото е било доста тежко и се е нуждаело от профилирана неврохирургична помощ, е взето решение да бъде превозено до болница в Познан.

Момченцето е в „ Пирогов “ с заплаха за живота

„ При приемането на бебето лекарите са разговаряли с родителите му. Попитали са ги дали се е случило нещо извънредно с него. Те ги уверили, че не е имало сходна обстановка. Едва след проучванията се оказало, че е със съществени вътрешни пострадвания и бе взето решение да бъде превозено до Познан “, споделя шефът на болничното заведение в Гожув.

Състоянието на бебето е било доста тежко

Лекарите от неонатологията в Познан описват, че не са се сблъсквали с подобен случай в дългогодишната си процедура.

Органите на реда са разкрили детето с забележими изгаряния

Докарват при тях новороденото със съществени вътрешни пострадвания на главата, а лекарите се борят за живота му 10 дни. За страдание, момченцето издъхва.

„ Това са най-трудните моменти в работата на лекарите. Ужасяващо е и е мъчно да се примириш с нещо сходно “, споделя доктор от болничното заведение.

Родителите са с повдигнато обвиняване

Лекарите от болничното заведение в Гожув незабавно осведомят полицията за случая, с който се заема и прокуратурата. В края на март са арестувани майката и бащата на момченцето  на 24 и 25 години.

Повдигнато им е обвиняване за малтретиране на новородено и причиняване на тежка телесна щета.

Медицинският личният състав насърчил двойката да кремира детето без аутопсия

Разпитани са и очевидци и е обезпечена здравна документи, която е дала съображение за задържането на родителите и повдигането на обвинявания против тях.

Те са дали пояснения, само че не са признали виновността си.

Прокуратурата е внесла искане в съда за взимане на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Възможно е и обвиняването да бъде променено.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР