10,3% смятат, че няма проблем при придобиването на апартаменти и

...
10,3% смятат, че няма проблем при придобиването на апартаменти и
Коментари Харесай

Социологът Боряна Димитрова с последна прогноза за евроизборите и как се е отрази темата с апартаментите

10,3% считат, че няма проблем при придобиването на жилища и считат, че това е предизборна офанзива. 66,6% са на мнение, че придобиването на жилища е корист с власт. В проблема с апаратментите имаме една чисто човешка оценка. над 47% от гласоподавателите на ГЕРБ считат, че придобиването по този метод на жилища е погрешно.

Това сподели в утринния блок на Нова телевизия социологът от "Алфа рисърч " Боряна Димитрова, която разяснява последното изследване на организацията. "При Българска социалистическа партия няма растеж в количествено отношение. В момента следим една готовност измежду техните симпатизантите, като 80% от тях са подготвени да гласоподават на евроизборите. При обединението ГЕРБ/СДС този % е над 60. Ако изборите бяха през днешния ден - ГЕРБ взимат 33.9%, Българска социалистическа партия - 33.4%, Движение за права и свободи - 10%. Демократична България с избор от 5.1% е към момента малко под бариерата от 5.88%, нужна за спечелването на мандат. Партиите от обединението Обединени Патриоти, които в границите на актуалното изследване са измервани поотделно, реализират следните резултати: ВМРО- 4,1%, НФСБ - 2.2%, Атака - 2.1% от решилите да гласоподават ", разкри тя.

"Позитивното отношение към държавното управление спада с 4 пункта – от 17% на 13%, негативното нараства до 52%, като отлив на доверие е налице даже измежду вътрешния кръг симпатизанти на ръководещите партии. Негативен е резултатът и върху персоналния рейтинг на премиера Бойко Борисов (28% доверие против 43% недоверие). Това се дължи на едно наслагване. Говоря за митингите на разнообразни браншови организации, проблемите към вероизповеданията, в този момент жилищата. Сред министрите, с най-високо доверие продължава да се употребява Томислав Дончев, следван от Екатерина Захариева и КрасенКралев. Позитивен показател (превес на позитивните над отрицателните мнения) имат също просветителния министър Красимир Вълчев, на туризма НиколинаАнгелкова и на превоза Росен Желязков ", сподели още Димитрова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР