10 000 лв. еднократен бонус към заплатата ще осигуряват работодатели

...
10 000 лв. еднократен бонус към заплатата ще осигуряват работодатели
Коментари Харесай

10 хиляди лева еднократен бонус за решилите да се завърнат да работят в България



10 000 лева еднократен бонус към заплатата ще обезпечават работодатели за българи, решили да се завърнат и да работят в страната.

Кампанията, която цели да притегли назад у нас сънародниците ни, е на платформата. Тя започва публично на 1 юни и беше показана в Пловдив.

Кандидатстващите би трябвало да са обитавали на територията на друга страна за интервал не по-кратък от две години, сподели Андрей Арнаудов:

" И в партньорство с някои от най-големите работодатели в България ще им предложим съответни работни позиции. Извън заплатите, които им обезпечават фирмите, ще им оферират и най-малко 10 000 лв., изплащани непосредствено при подписване на трудовия си контракт ".

За поредна година безработицата в Пловдив е под 3%, само че градът е най-бързо разрастващият се, с машинален приръст, по-висок даже от този на София.

Нуждата от работна ръка във всички браншове е огромна и по тази причина такива акции са извънредно значими, сподели заместник-кметът Стефан Стоянов. Той обърна внимание и на бежанската вълна, като разяснява, че по неофициални данни украинските жители в Пловдив са над 3000 и е значимо да им бъде препоръчано пълноценно престояване, в това число и обезпечаване на работни места.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР