10:00 ч. – 13:00 ч. - Цар Симеоновата градина /Виенски

...
10:00 ч. – 13:00 ч. - Цар Симеоновата градина /Виенски
Коментари Харесай

Пълна ПРОГРАМА за Деня на детето в Пловдив

10:00 ч. – 13:00 ч. - Цар Симеоновата градина /Виенски Павилион и алеята на шадраван Деметра/

Община Пловдив и Национална гимназия за театрални и екранни изкуства – Пловдив канят пловдивските деца на арт-ателие навън! Всички, които се включат ще получат на място красими керамични фигур, които ще могат да изрисуват с бои, обезпечени от уредниците, под движимостите насоки на учениците от учебното заведение. Разбира се, всеки който се включи ще вземе творението си за спомен от празника. Ще има и още занимателни изненади на място!

10:30 ч. и 11:45 ч. - " Кученцето, което не можеше да лае " Държавен кулклен спектакъл – Пловдив

Спектакълът има номинация за Награда ИКАР 2021 в категория " Най-добър куклен спекаткъл " ; номинация за Награда ИКАР 2021 в категория " Постижение в кукленото изкуство " за композитора Иван Гърбачев; номинация за Награда Пловдив 2020 в категория " Произведение на изкуството, предопределено за деца ".

10:00 ч., 13:00 ч. и 16:00 ч. – Безплатни беседи в РЕМ – Пловдив

Регионален етнографски музей – Пловдив е подготвил занимателни занимания, с които децата да отпразнуват техния прелестен празник. Ще имат и опция да схванат повече за историята на музея и къщата, в която се обитава, по време на трите безвъзмездни беседи за деца, които ще се проведат от 10:00 ч., 13:00 ч. и 16:00 ч. Записването за беседите става с предварителна поръчка на тел.: 032/625 654.

Входът за деца до 14 години ще бъде безвъзмезден и всички малчугани ще си тръгнат с подарък. Цена на билет за възрастни – 6 лева Семеен билет – 10 лева

11.00 ч. пред Детска клиника в УМБАЛ „ Свети Георги “

Вокална група " Бамбини " при Център за поддръжка за личностно развиване – Общински детски комплекс – Пловдив, с ръководители Снежана и Димитър Доневи, ще изнесат КОНЦЕРТ – ПОДАРЪК за децата, които са в лечебното заведение. Благородната самодейност е на Вокална група " Бамбини ", които са носители на Награда „ Пловдив “ в категория „ Произведение на изкуството, предопределено за деца “. Мястото е парка пред постройката.

14.00 – 15.30 ч. Панаир на кулинарното изкуство “Етно кухня на колела за деца “ и фестивал „ Синьо лято “.

Националната комерсиална гимназия в Пловдив
Първа младежка конференция на тематика „ Толерантност “ с присъединяване на всички общности
Представяне на обичайни закуски на народите

17:30 ч. – 19:30 ч. Празничен концерт с игри и дарове от Катра ФМ

За поредна година пловдивското радио КАТРА ФМ не изневерява на традицията и ще зарадва дребни и огромни с грандиозно тържество по случай Деня на детето! На първи юни от 17:30 часа на площада пред Община Пловдив всеки, запазил детската искрица в себе си, има опция да подари паметен старт на лятото на своя хлапак.
Щур ваучър с доста игри, награди, песни и танци – това може да чакат дребните пакостници. В края на празненството „ Вълшебно лято “, изтощените герои ще похапнат парче от най-голямата торта кейк Кълекшън в Пловдив. За забавата и положителното въодушевление на малчуганите ще се погрижат ветераните в тази област и водещи в КАТРА ФМ- Кака ПЕТЯ и Кака ЕДИТ.

Освен безчет занимания и сладки изкушения, пристигналите на празненството имат опция и да поддържат следващата благородна идея на акцията „ Капачки за бъдеще “. Дарените средства ще бъдат употребявани за закупуване на неонатологична кола за спешна помощ, каквато липсва в Пловдив и района. Доброволци от БМЧК ще набират алегорични средства в касички. Дарилите скромната сума от 1 лев, ще получат билет, с който ще могат да вземат участие във финалната лотария, както и бутилка минерална вода или сок.

Пл. Стефан Стамболов №1 /до Община Пловдив/

18:00 ч. Празник за цялото семейство „ Къде ми са детските книжки “
Хълм Бунарджик - Държавна Опера Пловдив

Опера Пловдив и Район Централен канят дребни и огромни на един трогателен концерт-спектакъл " КЪДЕ МИ СА ДЕТСКИТЕ КНИЖКИ? " с най-популярните и обичани песни от български детски филми изпълнени от децата на АКАДЕМИЯТА НА ГОСПОЖА ОПЕРА, ОРКЕСТЪРА НА ОПЕРА ПЛОВДИВ и СОЛИСТИ, със специфичното присъединяване на Юлия Йорданова - КЕРАНА!

Повече от 120 актьора ще се качат на сцената, с цел да създадат едно прочувствено музикално странствуване из обичаните песни от детското кино от 70те и 80те години – ‘‘Войната на таралежите ", " Неочаквана почивка ", " Васко Да Гама от село Рупча " и други.
ИГРИ " БЪРЗИ, СМЕЛИ, СРЪЧНИ " ЗА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ, МНОГО ЗАБАВЛЕНИЯ, НАГРАДИ И ЛАКОМСТВА ОЧАКВАТ ДЕЦАТА В СЪСТЕЗАНИЯТА незабавно след концерта!
Големият подарък за всички присъстващи ще бъде илюзионистът СЕРДЖО АЛФОНСО и неговите неустоими фокуси със сапунени балони– комплимент от Давиде Кристиано за децата на Пловдив.
Празникът се провежда по план " Classic Open Air ": " Музиката на тепетата ", с финансовата поддръжка на община Пловдив като част от Културния календар на града за 2021 година. Събитието се реализира в партньорство с Район Централен.

18:30 ч. - Римски стадион

Голям детски концерт IX: Римският стадион посреща алиса от страната на джаза
/Събитието е в границите на фестивала " Дни на музиката в Балабановата къща " /
Феистивалът се реализира с финансовата поддръжка на община Пловдив като част от Културния календар на града за 2021 година.

19:00 ч. – ДК „ Борис Христов “ /вход свободен/

„ Балетни десерти “ - Балетно студио „ Буратино “
Музика: Дус. Росини, Б. Бритън и П.И. Чайковски
Хореография: Доц. Жечка Табакова и Д-р Бонка Матова

На 1 юни 2021 година, от 19 ч., на сцената на ДК „ Борис Христов “ ще се състои премиерата на „ Балетни десерти “ театър на Балетно студио „ Буратино “. Постановъчното заглавие на спектакъла бе предизвикано от албума на Джоакино Росини – итал. композитор, „ Музикални десерти “. Балетно студио „ Буратино “ доразвиват концепцията си и благодарение на Бенджамин Бритън – британски композитор и неговите „ Музикални вечери “ опус 9, които основава още веднъж върху музиката на Росини. Така хореографите Доц. Д-р Желка Табакова и Д-р Бонка Матова подчиниха своя план на мелодичността на Росини, в която той е непостижим. Разкриха света на балета, свят на страсти, безредици, естетика и безконечен блян към хубост и добрина. В спектакъла вземат участие всички възпитаници на балетното студио в сегашния миг.
„ Десертите “ са разнообразни, красиви, сладки и чаровни, с декорация, без декорация само че всички вкусни.

За първи път колектива си разрешава да интерпретира нов танцов жанр. Върху симфоничното произведение на П.И. Чайковски – Концерт за пиано и оркестър №1., неопластика и актуалност се преплитат на фона на огромното звучене и грандиозна оркестровка. Една визуализация на деликатност и светла обич, почувствана от изпълнителите под въздействието на музиката.

За първи път към участниците на БС “Буратино “ бе притеглен Ясен Малевски до неотдавна възпитаник в Танцовата академия Цюрих, Швейцария и предстоящ възпитаник в Балетна академия Виена, Австрия. В фрагмента солира и Елица Йовчева, която танцува от пет годишна възраст в балетното студио. Елица приключи и СМУ „ Добрин Петков “ Пловдив с цигулка. Сега тя е студентка в Музикална консерватория „ Римски Корсаков “ в Санкт Петербург със компетентност балетмайстор – репетитор. Елица направи и първата си хореография в постановката. Нейният „ Десерт “ нарекохме „ Споделен “. Гордеем се с нея. Гордеем се и с Теодора Богоева и Даниела Калчева, които танцуват също от деца в „ Буратино “ – в този момент студентки в ПУ „ Паисий Хилендарски “. За тях двете хореографите довериха най-смелите си решения.

На 1,2 и 3 юни
ДЕТСКАТА ЖЕЛЕЗНИЦА е безвъзмездна за деца до 18 години, като искащите ще би трябвало да се записват авансово на телефон:0889 922 388
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР