1. За казуса Илчовски - Разбирам желанието на ГЕРБ да

...
1. За казуса Илчовски - Разбирам желанието на ГЕРБ да
Коментари Харесай

Пламен Абровски, ИТН: Комисията по ревизия показа как се променят закони, за да се узаконят определени неща

1. За проблема Илчовски - Разбирам желанието на ГЕРБ да принизят тематиката до търговски спор сред две сдружения, само че въпреки всичко е хубаво да разяснява предмета на разногласието, пречупен през призмата на активността на съответните държавни органи. Свършили ли са си работата Национална агенция за приходите и КФН или не? Защото в случай че не са си свършили работата, то тогава попадаме в две страшни хипотези - или те не работят, или някой може да им подрежда в избрани случаи да не работят. Защо няма мнения по това?

2. За Комисията по проверките - Това което сподели работата на тази комисия за късото си битие беше, по какъв начин се трансформират закони, с цел да се узаконят избрани неща, които са неприемливи. Ще дам два образеца:

- ВиК Холдинга - откри се, че се наливат милиони държавни средства във финансово закъсали ВиК сдружения без да се изискват оздравителни проекти и без да се сменят шефовете на тези сдружения, които действително са ги довели до този финансов колапс. Защо? Защото закона е по този начин написан, че мъчно се сменят шефовете на държавните компании. Отговора на представителя на ВиК Холдинга за оздравителните проекти даже не желая да го разясня.

- Автомагострали ЕАД - оказа се, че тази държавна компания разпределя близо 5% от Брутният вътрешен продукт на страната ни без съгласно Министерство на регионалното развитие по закон да е длъжна да организира публични поръчки. Защо? Защото импортираният от Министерски съвет и гласуван от предходното Народно заседание Закон за публични поръчки го разрешавал. В резултат са раздавани няколко милиарда лв. на частни строителни компании? Ами ей по този начин....
Аз разбирам, че фурмите са забавна тематика, само че до момента в който ни карат да преглеждаме едно дърво в никакъв случай няма да можем да забележим гората....

Пламен Абровски, някогашен народен представител от Има Такъв Народ, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР