Министър-председателят не вярвам да разписва определени решения като селски кмет,

...
Министър-председателят не вярвам да разписва определени решения като селски кмет,
Коментари Харесай

Адв. Мария Шаркова за детската болница: Премиерът Главчев подписв...

" Министър-председателят нямам доверие да разписва избрани решения като селски кмет, които просто му ги подават, а той слага подписа си. Би следвало да се среща с документите, които съпътстват вземането на това решение.

 

Какви са тези документи - ние от Обществения съвет ще настояваме да станат обществени, с цел да можем да се срещнем с всички разбори ", разгласи юрист Шаркова и бе безапелационна, че обществеността би трябвало да бъде осведомена с събитията.

 

Вчера министър-председателят Димитър Главчев разпореди решението да бъде анулирано, откакто няколко часа по-рано го отбрани. Обсъждането на частната болница, до момента в който държавният план за Национална детска болница към момента се бави, породи напрежение. " Ще бъде потърсена отговорност от хората, внесли решението за разглеждане от Министерския съвет. Ако отчетът за анулация на решението не бъде подаден през днешния ден от министъра на опазването на здравето, министър председателят Главчев ще предложи на президента Румен Радев министърът на опазването на здравето Галя Кондева да бъде освободена от поста ", гласеше вчерашното известие от Министерски съвет като от него трябваше да се разбере, че Главчев е бил въведен в подвеждане и не носи никаква отговорност, макар че е глава на държавното управление. Реакцията на служебния министър председател, дълготраен кадър на ГЕРБ, пристигна след отрицателни реакции от президента и разнообразни политически сили, само че последва бързо след общественото отвращение на съпредседателя на Движение за права и свободи Делян Пеевски.

 

" Това решение пристигна преди голям брой почивни дни, на мрачно, без никаква предварителна информация, в това число информация към обществото за следващото лечебно заведение, което ще бъде издигнато на територията на град София, където съгласно признатия неотдавна разбор на здравните потребности за страната - в София има остатък на болнични кревати като се изключи педиатрични и кревати и кревати за дълготрайно лекуване. При това състояние - за какво има утвърждение на сходен план - ние не знаем. Всичко беше в изискванията на едно осведомително затъмнение ", изясни адв. Шаркова.

 

уктури, ще задълбочи кадровия проблем, който съществува и сега. Освен това една частна болница няма да работи в публичен интерес, в интереса на децата и възстановяване на детското опазване на здравето, а ще работи в частен интерес и той е обвързван с това, че разкритите структури нормално се избират да са по-рентабилни, финансово преференциални клинични пътеки, както и да се одобряват не толкоз тежки случаи, при които лечебното заведение няма да губи финансови средства, акцентира тя в предаването " Преди всички ".

" Националната детска болница не е просто една постройка, която би трябвало да бъде издигната. Това е идея, обвързвана с развиването на детското опазване на здравето, което има голям брой проблеми. Идеята на построяването на детската болница е да се вземат решение проблеми в детското опазване на здравето и работещите в нея да вземат участие директно в решаването на тези проблеми ", изясни адв. Мария Шаркова.

Според нея видимо се показва поддръжка за този план, само че в действителност се изпращат послания, които са изцяло спорни.

Общественият съвет упорства също по този начин и да се обясни правният статут на Националната детска болница.

 

" Следим от близко какво се случва и поддържаме връзка с Националната капиталова компания, с цел да можем да осведомяваме обществото при зародили проблеми. Имаме показан график на дейностите - при положение, че не зародят някакви форсмажорни условия би следвало да имаме Национална детска болница след 3-4 години ", добави Шаркова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР