1. Вдишвайте бъдещето, издишайте миналото. Няма значение къде се намирате

...
1. Вдишвайте бъдещето, издишайте миналото. Няма значение къде се намирате
Коментари Харесай

10 съвета от баба, които не трябва да забравяме

1. Вдишвайте бъдещето, издишайте предишното. Няма значение къде се намирате и през какво ви следва да минете. Винаги вярвайте, че има светлина в края на тунела. Никога не очаквайте, не предполагайте и не изисквайте. Просто направете това, което можете, а всичко останало дано да си е такова, каквото е. Веднага откакто извършите вероятното, ще стане това, което би трябвало, или пък вие ще видите ясно идната си стъпка.

2. Животът може да е по-простичък. Фокусирайте се върху едно нещо. Не би трябвало да вършиме всичко незабавно и в този момент. Дишайте, живейте и правете това, което е пред вас. Всичко, което вложите в живота, той ще ви даде след известно време.

3. Нека другите ви одобряват подобен, какъвто сте, или да не ви одобряват изобщо. Говорете истината, дори гласът ви да трепери. Ако бъдете себе си, ще донесете хубост там, където до момента я е нямало. Вървете решително по пътя си и не чакайте от другите да схванат вашия път, изключително в случай че те не знаят накъде сте тръгнали.

4. Вие не сте оня човек, който сте били преди и това е обикновено . Преминали сте през доста възвисявания и падения, с цел да сте този, който сте сега. През миналите години са се случили разнообразни неща. Те са трансформирали вашите възгледи, поднесли са ви доста уроци и са ви предиздвикали да укрепнете духом. Времето тече и никой не остава на мястото си, само че някои хора все едно ще ви повтарят, че сте се трансформирали. Отговорете им: „ Разбира се, че съм се трансформирал. Винаги по този начин става в живота. Но съм все същият човек, единствено малко по-силен отпреди “.

5. Всичко, което се случва, ни оказва помощ да израстваме, дори в случай че ни е мъчно да го разберем в този момент. Обстоятелствата ще ви направляват от самото начало като ви трансформират и усъвършенстват. Затова каквото и да вършиме – продължавайте да се надявате. Най-тънкият конец ще се трансформира в най-здравото въже. Позволете на вярата да стане ваша котва, повярвайте, че вашата история не е свършила, че приливът ще смени отлива и ще ви води към тихи крайбрежия.

6. Не се стремете да сте богати, стремете се да сте щастливи. И когато станете по-зрели, ще виждате полезността на нещата, а не тяхната цена. Рано или късно ще стигнете до разбирането, че най-хубавите дни са тези, в които се усмихвате без кой знае какъв специфичен мотив. Ценете моментите и бъдете признателни за тях, без да търсите нищо, нищо друго. В това е същността на същинското благополучие.

7. Бъдете решителни и жизнерадостни. Разберете, че по-голямата част от вашите премеждия и неудачи са провокирани не от събитията, а от вашето отношение към тях. Усмихнете се на завистника, който желае да ви навреди. Покажете му, че той в никакъв случай не може да ви вземе това, което на него му липсва в живота.

8. Бъдете деликатни към тези, които са ви скъпи. Понякога обичаният човек споделя: „ Всичко е наред “. Вгледайте се в очите му, прегърнете го и му кажете: „ Знам, че не е по този начин “. И е излишно да се разстройвате, в случай че ви се коства, че някои хора си спомнят за вас единствено когато им трябвате за нещо. Намерете задоволство да сте като дребен фар за другите, чийто живот е обгърнат в мрак.

9. Понякога би трябвало да пуснете индивида, с цел да може той да израства. Защото най-важното в живота е не какво вършиме за него, а това, което сте го научили да прави самичък за себе си, с цел да бъде сполучлив.

10. Ако чакате благополучен край, само че не го виждате, евентуално е пристигнало време да потърсите ново начало. Погледнете се в профил и приемете обстоятелството, че вие също от време на време имате право на неточности. Само по този начин се учите. Силните хора са тези, които се смеят на проблемите с откровен смях – те са се сражавали в тежка борба. Те се усмихват, тъй като знаят, че няма да разрешат нищо, теглещо ги надолу, да им попречи да се движат към новото начало

Инфо:

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР