1. Ушийте одеяло или лека завивка от детски дрешки. Отрежете

...
1. Ушийте одеяло или лека завивка от детски дрешки. Отрежете
Коментари Харесай

10 трогателни идеи как да запазите спомени от детството на малкото

1. Ушийте одеяло или лека покривка от детски дрешки. Отрежете късчета от движимости, които към този момент са му омалели, само че са ви изключително скъпи, и ги съединете едно с друго.

2. Съберете всички полезности от първата година на детето под рамка. Под стъкло прелестно си съжителстват глиненият отпечатък от дребното краче, гривната му родилния дом, първата шапка, ехографската му фотография и доста други.

3. На всеки рожден ден снимайте хлапето на бял декор и на фотографията към него в кръг добавяйте с изключение на на какъв брой години става и занимателни надписи (може да са смешните думички или мъдрите фрази от този период).

4. В обособен албум събирайте всички билети от детски спектакли и концерти, изложения и мачове, пътувания с влакове и самолети – всичко, което се е харесало на детето, и ги съпровождайте с къси истории.

5. В края на всяка година задавайте на детето 20 въпроса – простички, непредвидени или смешни, и записвайте отговорите му. Някои от въпросите могат да се повтарят през годините – по този начин с времето ще видите по какъв начин се трансформира светогледа на детето.

6. Извадете под формата на фотоси всички рисунки и приложни неща, които детето е направило, и ги съберете във фотокнига – по този начин нищо няма да се изгуби.

7. Направете кукла, която наподобява на хлапето. Може да поръчате някой да ви я ушие и да я подарите за рождения му ден.

8. Превърнете най-хубавите му креативен достижения в действителни предмети. Акварелите могат да станат принт за декоративна възглавница или стенен календар. А нарисуваните чудовища могат да бъдат претворени в същински плюшени играчки.

9. Направете отпечатъци на ръцете – освен на детските, само че и на цялото семейство – по този начин, че едната ръка да се вписва в другата.

10. Направете плакати за стената с крилати изречения, казани от децата. Може да ги изпишете вие или да ги поръчате на графичен дизайнер. Красивата типография освежава интериора и не излиза от мода, само че по-важното е, че споменът си заслужава.

Източник: Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР