1. Подобряване на храносмилането Джинджифилът съдържа витамините А, В 6 и

...
1. Подобряване на храносмилането
Джинджифилът съдържа витамините А, В 6 и
Коментари Харесай

Какво ще се случи, ако ядете джинджифил всеки ден?

1. Подобряване на храносмилането

Джинджифилът съдържа витамините А, В 6 и К, които благоприятстват чревната всмукване. Действа като еликсир, тъй като неговите етерични масла защищават стомашната лигавица и по този метод се предотвратява образуването на гастрит и язви.

2. Успокоява гаденето

Стимулира жлъчния мехур, като контролира секрецията на жлъчката, и по този метод се заобикаля досадният стомашен рефлукс, породен от остатък на киселинност. Оцетните екстракти и етаноловото наличие контролират стомашните конвулсии. Джинджифилът е подобаващ за битка с морска болест и в дребни дози може да бъде скъп асистент на бременните дами.

3. Облекчава мускулни и ставни болки

 Джинджър

В качеството си на мощен противовъзпалителен врач джинджифилът понижава болката и отока при хора, страдащи от артрит и болки в мускулите.

4. Предотвратява настинки и инфекции

Разрохква слузта и оказва помощ при изчистване на бронхите, успокоява дихателните пътища. Има антисептично и противовъзпалително деяние и оказва помощ в битката с възпаленото гърло, фарингит и трахеит. Има подтикващ резултат върху имунната система, като предотвратява инфекции и улеснява изцелението им.

5. Ускорява метаболизма

 Метаболизъм

Джитджифиловият корен има термогенно деяние, произвеждащо топлота, която задейства съдоразширяващите процеси, храносмилането и подтиква черния дроб. Има силата да задейства обмяната на веществата, да подтиква по-голяма консумация на калориите и по този начин да предизвиква загуба на тегло.

6. Помага да се чувствате по-малко подути и взе участие в битката с целулита

Джинджифилът подтиква лимфната система и управлява застоя на течности, работи като диуретик, което пречи на образуването на целулитни натрупвания.

7. Подобрява кръвообращението

Действайки като дилатантна течност, под оказва помощ и подтиква кръвообращението. Подобрява здравето на кръвоносните съдове.

8. Джинджифилът дава повече сила

 Енергия

Богат на витамин С, А, Е и антиоксиданти, коренът работи като тоник и е съвършен при положения на отмалялост и безсилие. Използва се като фалшификация. Улеснява усвояването на питателните субстанции, потребни за нашето тяло.

Прясно настърган джинджифил използвайте в обичаните си ястия. Добавете го в края на готвенето, с цел да даде прелестен усет и прохлада. Той се поддава на сладки и солени предписания, само че също по този начин е съвършен за подготвяне на освежаващи питиета или билкови чайове.

Ако въпреки всичко не можете да се снабдите със пресен джинджифил, може до си набавите джинджифил на прахуляк.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР