1. Подготвяне на шоколада Нарежете шоколада на малки парченца с назъбен нож.

...
1.	Подготвяне на шоколада
Нарежете шоколада на малки парченца с назъбен нож.
Коментари Харесай

Как да стопим шоколад в микровълнова печка?

1. Подготвяне на шоколада

Нарежете шоколада на дребни късчета с нащърбен нож. Ако се опитате да разтопите цялостен шоколадов бар, е по-вероятно да изгори. Чрез нарязването на шоколада на дребни късчета той ще се стопи по-равномерно.

Можете да пропуснете тази стъпка, в случай че употребявате шоколадови капки.

Поставете шоколада в безвредна за микровълновата фурна купа. Купата не би трябвало да има железна обшивка, което може да аргументи рискови искри, които могат да накарат микровълновата да спре да работи. Ако купата е пластмасова, би трябвало да е подобаваща за микровълнова. Стъклото и керамиката нормално са безвредни за потребление.

Добавете мляко или масло, в случай че желаете да разредите шоколада. Ако желаете по-тънка шоколадова глазура, или просто желаете да извършите своя шоколад по-лесен за работа, прибавете капачка мляко или 1 чаена лъжичка масло. Това също по този начин ще помогне на шоколада ви да се втвърди.

Най-добре е да започнете с малко количество течност и да добавите повече, в случай че имате потребност. Не добавяйте вода към шоколада!

2. Стапяне на шоколада в микровълнова фурна

 Как да стопим шоколад в микровълнова печка?

Тъй като настройките за микровълнова печка могат да варират, е потребно да включите микровълновата фурна до най-ниските ватове (пример 300 W), с цел да не изгорите шоколада си. Ще ви отнеме малко време да разтопите шоколада си по този метод, само че ще имате повече надзор над крайния артикул. Сложете купата с шоколада за 30 секунди в микровълновата.

Ако не сте сигурни по какъв начин да измененията равнището на мощ, проверете управлението за микровълнова печка.

Ако е належащо, можете да употребявате и настройката за топене.

След първите 30 секунди разбъркайте шоколада с лъжица или гумена шпатула. Дори в случай че шоколадът не наподобява като разтопен, разбъркайте го след първите 30. Не забравяйте да остържете страните на купата, когато разбърквате шоколада, тъй като шоколадът ще изгори там.

Когато почне очевидно да се топи шоколадът, пускайте купата за 10-15 секунди в микровълновата. След всяко вадене разбърквайте и остъргвайте страните на купата.

Когато по-голямата част от шоколада е равен, като остават единствено няколко твърди части, не го загрявайте повече.

Тъмният шоколад ще отнеме повече време, с цел да се стопи, до момента в който млечният и белият шоколад ще се стопят по-бързо.

 Как да стопим шоколад в микровълнова печка?

Разбъркайте шоколада, до момента в който останалото количество шоколад се разтопи. Топлината от разтопения шоколад би трябвало да докара до размразяване на останалите твърди части. Ако шоколадът не е равен след 30 секунди безредие, поставете купата назад в микровълновата фурна още 5-10 секунди.

Оставете шоколада да се охлади за към 5 минути. Шоколадът ще бъде прекомерно парещ, с цел да се любува незабавно, щом приключи топенето.

Ако шоколадът стане корав, до момента в който работите с него, поставете го в микровълновата фурна още 20 секунди, след което го разбъркайте още веднъж.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР