#1 Новите билети за време - начин на употреба и

...
#1 Новите билети за време - начин на употреба и
Коментари Харесай

Q&A | Как се купуват билетите за време в София, може ли онлайн, какви карти останаха

#1 Новите билети за време - метод на приложимост и зареждане
Как да си купя билет?
Ако за пръв път желаете да се сдобиете с билет за време, би трябвало наложително да отидете на гише на Центъра за градска подвижност и да си купите една от двете карти - ultralight (хартиена) за 80 стотинки или пластика за 3 лева Върху нея касиерката ви зарежда билета, който желаете да ползвате - този за 1.60 лева за пътешестване с прехвърляне в границите на 30 минути или този за 2.20 за пътешестване с прехвърляне в границите на 60 минути. Може да изберете единствено един тип за всяка обособена карта. Ако желаете и двата, ви трябват две карти.
Ако не плащате с банкова карта или посредством приложението MPASS, би трябвало да отидете до каса на ЦГМ, с цел да си купите билет за време, зареден върху карта. Фотограф: Надежда Чипева Не може ли онлайн да си зареждам билетите вместо на касите на ЦГМ?
Само персонализираната пластика може да бъде зареждана по интернет, само че не и хартиената карта. А с цел да имате персонализираната пластика, отново първо би трябвало да сте минали през гише на ЦГМ, където да предоставите нужните данни и да са ви записали.
Реклама Може ли да си взема новите карти от каси на метрото вместо от каса на ЦГМ?
От там може да се вземе единствено хартиена карта ultralight. Пластика не може да бъде издадена от каса на метрото, само че може да бъде заредена там.
Мога ли да употребявам метро с картата, на която съм заредил/а ел.билет 30+?
Да, той разрешава прехвърляне с метро и с наземен превоз.
Билетът за време важи за прехвърляне и в метрото. Фотограф: Надежда Чипева Колко билета може да заредя на ultralight картата?
До 10, като от ЦГМ са решили, че тя не е доста трайна - може да се скъса да вземем за пример, и по тази причина не е целесъобразно да се употребява дълго.
Хартиената ultralight карта може да се зарежда с най-много 10 билета Фотограф: Надежда Чипева Дали хартиената ultralight би трябвало да е персонализирана?
Не. Затова може да я дадете на различен за прилагане, в случай че решите.
Реклама Как ще си зареждам билет, като на спирките няма каси на ЦГМ?
Със сигурност новите билети задължават да стигнете до гише. За да си спестите " разкарването ", може да си заредите картата с 10 билета едновременно да вземем за пример. Но отново въпросът е, че в случай че ползвате ultralight хартиена карта, сте подвластни от касите на ЦГМ и метрото.
Ако желаете да си извадите карта за новите билети, би трябвало да минете през гише на ЦГМ. Друг въпрос е до каква степен работят и дали ги има на задоволително места. Фотограф: Надежда Чипева
Касите на ЦГМ обаче не са доста на брой (общо 51 в цяла София) и в някои квартали изобщо няма такива. Вариантите с изключение на касите са следните: да платите с банкова карта (работещи като билети за време) или да си купите билет за време или дневна/24-часова карта посредством приложението MPASS. # 2 Билетите в метрото
Може ли да си купя в метрото билет, който да важи и за наземен превоз?
Да, може да си заредите подобен върху ultralight или пластичната карта от касата на метрото. Той е същият, който зареждате и от другите места - може да влезете в метрото и след 25 или 55 минути (според билета) примерно и след това да се прекачите на наземен превоз.
Има ли билет единствено за метро?
Да, той може да се купи от касите на метрото против цена от 1.60 лева.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР