1. На хавайски името Keanu означава прохладен вятър над планините“.

...
1. На хавайски името Keanu означава прохладен вятър над планините“.
Коментари Харесай

18 причини да обичате Киану Рийвс

 Киану Рийвс

1. На хавайски името Keanu значи „ ветровит вятър над планините “.

2. Киану е една четвърт китаец (по бащина линия).

3. В детството Киану и сестра му Ким са имали дислексия (нарушение на речта, некадърност за четене), което мнозина считат за причина за неговата интровертност.

4. Освен рождения му ден, има още един значим празник. Феновете са оповестили 15 юни за „ Неофициален ден за покачване на настроението на Киану Рийвс “. Подобен закачлив празник се появил след появяването в обществените мрежи на тъжния Киану, ядящ сандвич на една скамейка.

5. Киану в никакъв случай не е имал личен компютър. Ако му се наложи въобще да поддържа връзка с компютъра, той играе на шахмат. Киану нееднократно е казвал, че повече го интересуват връзките сред индивида и компютъра, не самата машина като такава.

6. Киану се опасява да има деца, тъй като този свят постоянно го плаши. Макар че счита, че е кадърен да се влюб дотам, когато към този момент ще му бъде все едно какво го чака отсега нататък.

7. В банковата си сметка артистът има повее от 100 милиона $, само че към момента продължава умерено да пътува в градския превоз. Или на мотор.

8. След фотосите на „ Критична точка “ с Патрик Суейзи артистът се увлича по сърфинга, а след кино лентата „ Много звук за нищо “ заобичва конния спорт.

9. На 31 януари 2005 година Киану Рийвс получава звезда на Холивудската алея на славата.

10. След като отклонил предлагането да се снима в продължението на „ Скорост “ (според слуховете му предложили 11 милиона долара), Рийвс избира да взе участие във кино лентата „ Адвокат на дявола “ дружно с Ал Пачино и Чарлийз Терон. Рийвс се съгласил да понижат личния му хонорар за привличането на Ал Пачино.

11. Киану е доста непосредствен с роднините си – изключително с майка си и сестра си Ким. Семейството за него постоянно е преди всичко. Когато сестрата на артиста заболяла от левкемия, той отпътувал при нея, с цел да се грижи за нея, отказвайки всевъзможни фотоси и контракти.

Стоял над леглото й денонощно. „ Киану е моят свят – споделя за брат си Ким Рийвс. – Когато ми беше зле, той беше постоянно до мен. Държеше ме на ръце и обикаляше в танц, и на мен незабавно ми ставаше по-добре “.

Рийвс вложил повече от пет милиона $ в проучвания на рака в вярата да открия лекарство. Той дарил пари на болничното заведение, в която се лекувала сестра му, и основал личен фонд за битка с рака. Благодарение на старанието и поддръжката на Киану Ким съумяла да победи страшната болест.

12. Киану не е бил женен. Имал е сериозна връзка с Дженифър Сюм. На 8 януари 2000 година тряббвало да се роди щерка им, която щяла да се споделя Ава Арчър Сюм-Рийвс. Но седмица преди раждането лекарят престанал да чува сърцето на детето. Ултразвуковото проучване посочило, че момиченцето умряло в утробата на майката, като повода станал тромб в пъпната шнур.

13. През 2001 година приятелката на Киану 29-годишната Дженифър Сюм умира в автомобилна злополука: джипът й се врязал в три паркирани коли на улица в Лос Анджелис. Киану погребал приятелката си в Уестуудското гробище в Ел Ей паралелно до гроба на мъртвородената им щерка.

 Киану-Рийвс-филм

14. През 2010 година на рождения си ден Киану си купува мъфин и кафе и всеки минувач можел да го поздрави.

15. В хокейния учебен тим приятелите наградили Киану с прякора «The Wall» (Стената), тъй като бил отличен вратар. Бъдещият артист бил приет за най-полезен състезател на тима на своето учебно заведение.

16. Бащата-наркоман ги изоставил, когато Киану бил едвам на три години. Майката непрекъснато се намирала в търсене на „ верния “ мъж.

Заради тези търсения, фамилията непрекъснато се местело и попадало в разнообразни неприятности от проблеми с опиатите до бягство от учебно заведение.

Не е изненадващо, че когато фамилията най-сетне заживяло в Торонто, Киану към този момент не горял от предпочитание да приключи учебно заведение. Повече го привличала мисълта да стане хокеист. Но и актьорството го влечало. Младежъ към този момент взел участие в няколко учебни пиеси и в няколко реклами.

17. Не е ясно какво щеше да се случи с младия гений, само че инцидентно го поканили в киното да се снима в хокеен филм като вратар. Този опит толкоз му харесал, че неотложно зарязал всичко, качил се в остарялата си кола и отпътувал за Ел Ей.

Наложило се да тропа от врата на врата, да погладува, след което Киану се сетил, че един от мъжете на майка му в миналото бил холивудски продуцент. Той намерил някогашния си втори татко и го помолил да му откри някоя дребна роля. А по-нататък знаем какво следва.

18. Киану Рийвс бил доста впечатлен от работата на дизайнерите на костюми и експертите по спецефекти в трилогията „ Матрицата “. Така че когато излязал и третият филм и Киану получил своя пословичен хонорар, то той раздал 80 милиона от 114-те на хората, работили над лентата не по-малко от него.

Още по тематиката:

Киану Рийвс – да живееш на инат на всичко

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР