1 май не е както преди 130 г. - борба

...
1 май не е както преди 130 г. - борба
Коментари Харесай

Велизар Енчев: Политическата воля на БСП да работи за хората я обедини с 25 партии и формации

„ 1 май не е както преди 130 година - битка за 8-часов работен ден, за отвод от детския труд, за заплатен отпуск. Днес 1 май е битка за дела, от които зависи нашия живот. Най-важна идея през днешния ден за милиони български жители е идеята за спасяването на българската енергетика, за проверка на „ зелената договорка ”. Защото, в случай че се реализира в този тип, тя ще погребе въглищните централи, ще погребе тецовете и ще сложи в ужасно неизгодно обществено състояние милиони български жители ”.

Това съобщи представителят на пенсионерските съюзи у нас Велизар Енчев по време на срещата в Народното събрание на леви и патриотични партии, цивилен обединявания и публични съюзи, сложила началото на мощно ляво и патриотично обединяване.

„ Затова е доста значимо да бъдем обединени, да бъдем единни в тази битка и на 1 май да кажем още веднъж: Не на зелената договорка в този й вид– не на погубването на българската енергетика ”, съобщи Велизар Енчев като акцентира:

„ Трябва да се знае какво извърши българската десница във връзка с българската енергетика, погребвайки АЕЦ „ Белене ”, пробвайки се да погребе два платени към този момент съветски нуклеарни реактора, чиито градеж ще коства единствено 5 милиарда и да строи с американската „ Уестингхаус ” за 30 милиарда, 6 пъти по-скъпо, пари, платени от всички нас ”, уточни Велизар Енчев.

„ Ние подкрепихме напъните на Българска социалистическа партия, която единствена се опълчи против либерализацията на енергийния пазар за битови консуматори – не съумя за 3-годишно отсрочване, само че реализира победа – излизането на семействата на свободния пазар да се отсрочи с една година ”, сподели още представителят на пенсионерските съюзи и прикани:

„ 2 милиона български жители, пенсионери призоваваме на идните избори да се гласоподава за партията, която се разгласи срещу либерализацията на тока за семействата, с цел да не понесат те тежък ценови удар, която е за проверка на „ зелената договорка ”, срещу войната и за въвеждане на еврото, тогава когато България е подготвена ”.

Велизар Енчев сподели писмо от еврокомисаря по обществените права Никола Шмит, представител на Партията на европейските социалисти, с което той заявява поддръжка за българските пенсионери във връзка с настояванията им за преизчисляване на пенсиите и приемане на Закон за възрастните хора – идея и законодателна самодейност и на Българската социалистическа партия. „ Еврокомисарят се ангажира с поддръжка, а досегашният обществен министър Шалапатова 9 месеца не откри време да ни одобри. Ето за какво, е доста значимо в Европейския парламент Екологичен потенциал да изпратим хора, които ще могат да отстояват правата на трудовите хора, на работещите, на пенсионерите ”, заключи Велизар Енчев.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР