1% е разликата между поддръжниците и противниците на Договора от

...
1% е разликата между поддръжниците и противниците на Договора от
Коментари Харесай

45,6% от македонците са против Договора от Преспа

1% е разликата сред поддръжниците и съперниците на Договора от Преспа, демонстрира допитване до публичното мнение, осъществено по поръчка на телевизия „ Сител “.
Резултатите демонстрират, че 44,6% от запитаните се отнасят позитивно към Договора от Преспа, до момента в който 45,6% са срещу, съобщи БГНЕС.
Според изследването 59,5% от интервюираните считат, че съглашението ще усъвършенства връзките с Гърция и съвсем толкоз (57,7%) считат, че двете страни ще съблюдават контрактуваното в него.
Половината от жителите (50,5%) настояват, че Македония добре е водела договарянията по Договора, до момента в който 40,7% са на противоположното мнение.
„ Необходим беше компромис, който трябваше да се направи с Гърция, за де се реализира първокласен прогрес. Договорът не е съвършен и беше реализиран доста мъчно. Но е задоволително добър, с цел да ни обезпечи главните неща, от които се нуждаехме, да завърши разногласието за името и да открие вероятности пред страната “, съобщи Дане Телески, консултант на премиера Зоран Заев.
Договорът от Преспа беше подписан през юни 2018 година Той постави завършек на разногласието за името, което разреши на Македония да се причисли към НАТО, което се чака да стане факт до края на тази година, а също по този начин да стартира най-вероятно през юни предприсъединителни договаряния с Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР