1. Бирата е една от най-старите приготвяни напитки в света

...
1. Бирата е една от най-старите приготвяни напитки в света
Коментари Харесай

Защо трябва да пиете бира – вижте!

1. Бирата е една от най-старите приготвяни питиета в света Тя евентуално датира от началото на неолита или по-точно 9500 година прочие Хр.

2. Първите професионални пивовари са били дами Те са били наречени brewsters. Преди близо 7000 години в Месопотамия и Шумерия техните умения били считани за толкоз значими, че те са единствените, на които било позволено да създават напитката и да ръководят таверни. Също по този начин дамите трябвало да бъдат доста красиви, с цел да могат да станат brewsters.

3. Древните египтяни построили пирамидите, пийвайки бира Според Патрик Макгавърн, археолог от университета в Пенсилвания, служащите в Гиза получавали към четири литра бира дневно.

4. Бирата е потребна за сърцето Италиански откриватели откриват, че хората, които пият бира в умерени количества са с 42% по-нисък риск от сърдечни болести спрямо други, които не употребяват питие. За оптималната отбрана, придържайте потреблението си до една дневно, с алкохолно наличие към 5%. Това настояват откривателите.

5. Пивото предотвратява камъни в бъбреците Проучване, оповестено в „ Американския вестник по епидемиология “, пресмята, че една бутилка бира, употребявана всеки ден, понижава риска за камъни в бъбреците с към 40%.

6. Бирата подтиква мисловния развой Да обърнете една-две бири няма да ви направи гении, само че може да ви направи по-креативни, съгласно изследване в списание "Съзнание и знание ". Когато 40 мъже гледали филм и по едно и също време с това решавали главоблъсканици, тези, които имали 75 промила алкохол от бира, стигали до верния отговор с няколко секунди по-бързо от трезвите си сътрудници.

7. Пивото е потребно за зрението Канадски учени разкрили, че една бира дневно е задоволителна да увеличи антиоксидантите в тялото ни и да ни защищити от катаракт очите.

8. Бирата намалява кръвното налягане В едно изследване откривателите от Харвард откриват, че умерените потребители на бира има по-малка възможност да получат високо кръвно налягане, в сравнение с тези, които пият различен алкохол.

9. Пивото заздравява плътността на костите Според изследване на американския университет "Туфтс " хората, които пият по една-две бири дневно имат 4,5% по-висока компактност на костите, в сравнение с тези, които не пият бира въобще. Според проучването обаче тези, които пият повече от две бири дневно имат 5,3% по-ниска костна компактност.

10. Фибрите в бирата оказват помощ на храносмилането Пивото е богат източник на разтворими фибри. Те поддържат постоянната функционалност на стомаха, спомагат за храносмилането и понижават равнищата на холестерол.

11. Само бирата и млякото съдържат молекулата никотинамид рибозид Тя усъвършенства метаболизма в клетките, защищава от затлъстяване, ускорява мускалите, оказва помощ против стареенето на клетките и удължава живота. Така че няма по какъв начин да не отбележим, че пенливата напитка е извънредно потребна, само че когато се употребява в умерени количества. Наслаждавайте се на ароматната течност, само че с мярка, и ще сте по-здрави и по-щастливи.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР