1. България съвсем не е толкова малка, бедна и незначителна

...
1. България съвсем не е толкова малка, бедна и незначителна
Коментари Харесай

Анализаторът Пл. Димитров: Как БСП ще обясни на избирателите си коалиция с „войнолюбците“ от ДБ и ПП

1. България напълно не е толкоз дребна, бедна и незначителна страна, за каквато сме привикнали да я одобряваме. На наша територия се създават съществени количества от основни военни запаси като муниции и горива, които могат да бъдат значим фактор даже и в пълномащабна война сред огромни страни.

 

2. Принадлежността на България към свободния свят е препотвърдена с помощта на решителното и отговорно политическо водачество, което е пренебрегнало преобладващите публични настройки – в самата публикация се споделя, че 70% от българите са били срещу военната помощ за Украйна, сходни са и данните от известните ни социологически изследвания от предходната година.

 

3. Българската помощ за Украйна става допустима заради парадоксалното комбиниране сред променената геополитическа ориентировка на страната и стопанските активи, останали от времето на комунизма, когато България се въртеше в орбитата на Москва. Рафинерията в Бургас и военните фабрики са издигнати с помощта, насърчението, а евентуално и разпореждането на Съветския съюз и точно поради тогавашната принадлежност на България към руския блок. Сега тези индустриални активи са в помощ на Украйна против Русия, която се е самообявила за геополитически правоприемник на Съюз на съветските социалистически републики. Може би би трябвало да преразгледаме и визиите си за това до каква степен компанията „ Лукойл “ е следена от Кремъл – помислете си дали на Путин му е прелестно, че украинските танкове и бронирани машини се зареждат с дизел, създаден от съветски петрол в рафинерията на съветска компания.

4. И една вътрешнополитическа последица от признанията на Петков, Василев и Кулеба пред „ Ди Велт “ – присъединяване на Българска социалистическа партия в каквато и да е коалиция с прозападни партии към този момент наподобява невероятно. Корнелия Нинова и до в този момент с тъга отбиваше офанзивите, че е разрешила експорт на военна продукция за Украйна, само че оттук насетне към този момент ще и бъде невероятно да изясни на своите гласоподаватели за какво би се коалирала с „ войнолюбците “ от „ Продължаваме промяната “, Демократична България или пък ГЕРБ.

Пламен Димитров, Българско геополитическо сдружение
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР