1 890 пациенти са преминали през Спешното отделение на Пирогов

...
1 890 пациенти са преминали през Спешното отделение на Пирогов
Коментари Харесай

1 890 пациенти са преминали през Спешното отделение на Пирогов през почивните дни

1 890 пациенти са минали през Спешното поделение на " Пирогов " през почивните дни, поради рисково горещото време. Това сподели в утринния блок „ Добро утро, България “ на Радио „ Фокус “ проф. Мария Миланова, шеф на Клиниката по кардиоология в УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “. По думите ѝ от тях 285 са признати в болница.
„ През кабинета по вътрешни заболявания и кардиология са минали 207 пациенти, от които 31 са признати. Само за съпоставяне броят на признатите в Клиника по вътрешни заболявания и кардиология е двойно по-висок за същия интервал на миналата седмица, тъкмо от предишния уикенд.
По-сериозните случаи са доста тежки и объркани, заболели с доста съпътстващи болести, миокардни инфаркти, декомпенсирана сърдечна непълнота, дихателна непълнота, хипертонични рецесии, пневмонии също “, разясни тя. " Най-общите признаци са обща уязвимост, самозабравяне, боязън, изтръпване на крака, главоболие, изясни проф. Миланова. По думите ѝ първата помощ, която може да се окаже на пострадалия, е да бъде отведен на хладно място, да му се даде вода.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР