1 809 души ще се предостави патронажна услуга по проекта

...
1 809 души ще се предостави патронажна услуга по проекта
Коментари Харесай

1809 души ще ползват нова социална услуга на Столична община

1 809 души ще се даде патронажна услуга п о плана на Столичната община „ Патронажна грижа+в Столична община “ по Оперативна програма „ Развитие на човешките запаси ".

Ръководител на плана е зам.-кмет по направление „ Социални действия и интеграция на хора с увреждания “ на Столичната община - Албена Атанасова.

Проектът има за цел да подкрепи възрастни хора и хора с увреждания в тяхното всекидневие, съгласно самостоятелните потребности на всеки, както и да обезпечи краткосрочна поддръжка за лица, които са сложени под карантина от здравните управляващи - извършване на покупки, административни, битови услуги и други.

Освен почасови мобилни интегрирани услуги, по плана се дава и психическа поддръжка и консултиране. Извършват се и спомагателни действия - доставка на хранителни артикули, артикули от първа нужда, медикаменти, възнаграждение на битови сметки, възнаграждение, заявяване и приемане на неотложни административни и битови услуги. Закупуването на артикули и заплащането на сметки става със средства на потребителя.

Асистентите, които се включат по плана, получават заплащане от 1116 лева брутно заплащане на асистентите за осем часов работен ден, ангажирани за 12 месеца.

Заради огромния интерес по плана, почнал на 1 март 2021 година, неговият период е продължен с шест месеца - до ноември тази година. Общата стойност на бюджета на плана е 6 747 020, 42 лева, и се осъществя напълно с европейско финансиране.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР