08 Юни Глобалната промяна към безкасово общество създаде огромно пространство

...
08 Юни Глобалната промяна към безкасово общество създаде огромно пространство
Коментари Харесай

Плащанията с мобилен портфейл достигат 1/3 от всички ПОС транзакции до 2024 г.

08 Юни
Глобалната смяна към безкасово общество сътвори голямо пространство за развиване на мобилните портфейли като по-безопасен и комфортен метод за ръководство на парите. Целият бранш стартира да процъфтява на фона на пандемията, когато хората започнаха да слагат под въпрос сигурността на потреблението на банкноти от боязън от предаване на вируса.

Според данни, показани от TradingPlatforms.com, заплащането с цифрови или мобилни портфейли е най-използваният метод на заплащане в точка на продажба в международен мащаб - 21,5% пазарен дял през 2020 година До 2024 година мобилните портфейли ще станат още по-популярни, като през тях ще минават 1/3 от всички ПОС транзакции в международен мащаб.

Цифровите транзакции нарастват, заплащанията в брой не престават да падат

През последните няколко години услугите за мобилни заплащания предоставиха на стотици милиони хора достъп до електронни транзакции, изключително на пазарите с незадоволително банки в Африка, Азия и Латинска Америка. Те обаче стават доста известни и измежду осведомените с технологиите консуматори в развитите страни.

Цифровата промяна на световната платежна промишленост, подхранвана от COVID-19, докара до впечатляващия напредък на целия пазар на мобилни портфейли. През последните две години цената на транзакциите на целия бранш се е удвоила и се чака да доближи близо 2,5 трилиона $ през 2021 година Броят на хората, които употребяват мобилни портфейли за осъществяване на заплащания, се е нараснал от към 900 милиона на 1,48 милиарда за този интервал.

През 2020 година 25,7% % от всички ПОС заплащания са направени благодарение на мобилни портфейли, разкрива Глобалният доклад за заплащанията за 2021 година До 2024 година тази цифра се чака да скочи до 33,4%.

Проучването също по този начин разкрива, че мобилните заплащания са генерирали 44,5% от всички транзакции за електронна търговия през предходната година, два пъти повече от кредитните карти и три пъти повече от заплащанията с дебитни карти.

Очаква се кредитните и дебитните карти да имат същия пазарен дял през идващите две години - към 22% от ПОС заплащанията. Касовите транзакции обаче ще преживеят забележителен спад - от 20,5% през 2020 година до 12,7% през 2024 година

Данните на Statista пък демонстрират, че се чака сегментът за мобилни заплащания да продължи да процъфтява през идващите години както във връзка с потребителите, по този начин и във връзка с цената на транзакциите. През 2021 година се чака 1,48 милиарда души по света да употребяват услуги за мобилни разплащания, произвеждайки стойност на транзакциите от 2,48 трилиона $. През идващите три години мобилните портфейли ще се трансфорат в промишленост на стойност 4 трилиона $ с близо 1,8 милиарда консуматори по целия свят.

Като цяло пазарът на мобилни портфейли е доминиран от азиатските страни, ръководени от Китай като международен водач. Според изследването на Statista цената на транзакциите на китайския пазар за мобилни заплащания се чака да доближи 1,3 трилиона $ през 2021 година До 2024 година тази цифра би трябвало да скочи до над 1,8 трилиона $, или 45% от всички заплащания с мобилен портфейл в международен мащаб.

Западните страни изостават доста във връзка с потреблението на цифрови транзакции, като доста хора към момента избират парите в брой, кредитни и дебитни карти. Съединени американски щати се подрежда на второ място по величина на пазара на мобилни заплащания с транзакции на стойност 468 милиарда $ или близо три пъти по-малко от Китай. Статистиката обаче демонстрира, че пазарът в Съединени американски щати ще бъде очевидец на впечатляващ напредък през идващите години, като цената на транзакциите ще нарасне с 80% и ще доближи 840,7 милиарда $ през 2024 година

Обединеното кралство е третият по величина пазар на мобилни портфейли в международен мащаб, който се чака да доближи стойност от 97,6 милиарда $ през 2021 година - нарастване от 43% за една година. До 2024 година се чака мобилните POS заплащания в страната да набъбнат с още 92% и да доближат стойност от 187,7 милиарда $.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР