08 Април Мобилните технологии продължават да играят важна роля, докато

...
08 Април Мобилните технологии продължават да играят важна роля, докато
Коментари Харесай

Пандемията увеличава важността на мобилните технологии

08 Април
Мобилните технологии не престават да играят значима роля, до момента в който светът се бори пандемията от Covid-19, сочи нов отчет на App Annie. Използването на приложения, техните покупките и потреблението им са се ускори, защото доста хора и бизнеси са нараснали потреблението на мобилни устройства.

Този взрив провокира сериозен интерес от страна на рискови капиталисти. Според AppAnnie средствата се концентрират върху решения за финансови услуги, превоз и търговия - само че интерес се регистрира във всички браншове.

Към момента цели 26% от общото световно рисково финансиране се насочва към предприятия с фокус върху мобилните решение. Финансовите вливани я тази тенденция през предходната година са достигнали 73 милиарда $. Мобилните технологии проникват и в всекидневието, както по време на работа, по този начин и свободното време. Това води до забележителни промени в метода, като да вземем за пример американците отделят 8% повече време за мобилни устройства, в сравнение с за гледане на телевизия, се показва още отчета.

Този модел се следи по целия свят. Потребителите в Индонезия, Бразилия, Индия, Мексико, Аржентина и Южна Корея прекарват над четири часа дневно в потребление на своите смарт телефони и таблети и множеството други страни не изостават.

Промяна при корпоративната приложимост

Работата от разстояние принуди организациите да търсят цифрови решения, които да разрешат връзки с сътрудници и клиенти, като резултатът е сериозен растеж в търсенето на бизнес приложения. AppAnnie оповестява, че времето, прекарано в потребление на такива артикули, е повишено с 275% на годишна база през последното тримесечие на 2020 година

Разбира се, от позиция на трафика, продължаващ доминирането на игрите, обществените и видео приложенията. Въпреки това са налице и забавни заключения за въздействието на мобилните устройства и COVID-19 върху работата и връзките. Например приложения като Twitch и Discord, артикули за връзки в общности като Nextdoor, както и продуктите за заплащания бележат растеж, настигайки обичайните водачи в това пространство.

Също по този начин потребителите от ден на ден осъзнават нуждата от отбрана и приложения за обмяна известия с точно подобен фокус, като Signal, се радват на от ден на ден внимание.

Индустриална промяна

Приложенията за финанси, вложения, обучение и поддържане на физическа форма регистрират взрив. Приходите от електронни книги пък се повишиха с 30%.

Използването на финансови приложения като цифрови портфейли като Apple Pay, за финансови услуги и заеми, както и за търсена вложения, продължава да пораства. Докладът споделя, че интензивността на фондовия пазар през мобилни устройства се е повишила с 55% в международен мащаб, като Robinhood, Cash App, TD Ameritrade, Yahoo Finance и Webull Stocks са най-популярните капиталови приложения.

Същото важи и за търговията на дребно. Amazon, Walmart, eBay, Target и Instacart привлякоха голямо количество потребителско внимание през предходната година. Услугите за доставка на храна също регистрират 105% нарастване на използването на годишна база на множеството пазари.

Вероятно най-важният извод от данните на App Annie е, че мобилните устройства стават сериозни за всяка част от живота. Изглежда е неизбежно мобилният достъп да се трансформира във форма на базово човешко право, защото без него става невероятно пълноценното присъединяване в все по-дигитализираното модерно общество.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР