— Benjamin Netanyahu - בנימין נתניהו (@netanyahu) October 14, 2023

...
— Benjamin Netanyahu - בנימין נתניהו (@netanyahu) October 14, 2023
Коментари Харесай

Нетаняху посети военни на границата с Газа и обяви: Готови сме (ВИДЕО)

— Benjamin Netanyahu - בנימין נתניהו (@netanyahu) October 14, 2023

Израелските военни през днешния ден дадоха 6 часа на палестинците да се изтеглят на юг. Изтеглянето обаче не се оказва безвредно. 

Проверка на Би Би Си удостовери, че при въздушен удар по време на вчерашната евакуация са починали минимум 12 души, измежду които жена и деца. След офанзивата на " Хамас ", при която починаха над 1300 души, израелските ракетни удари са умъртвили към 2200 в Ивицата Газа.

За няколко часа израелските военни през днешния ден позволиха евакуация по два маршрута. Но дали през идващите дни ще има времеви прозорец към този момент не е известно. За 1 седмица 1 милион души са избягали от северната част на анклава - без значение от наредбите на " Хамас ", палестинците да не се подчиняват на израелския ултимат.

От другата страна на оградата - в Израел, времето и неизвестността за ориста на заложниците вършат болката все по-силна. Около 120 души са в плен на Хамас. За 24 заложници се допуска, че към този момент са мъртви.

Близки на пленените се събраха на митинг пред военното министерство в Тел Авив. Някои носеха плакати с апели за оставката на Бенямин Нетаняху, обвинявайки го, че той е отговорен за нещастието.

Източник: dir.bg

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР