– Тази година екип от четирима руски изследователи се отправихме

...
– Тази година екип от четирима руски изследователи се отправихме
Коментари Харесай

Зашеметяващо Откритие До България Пренаписва Историята На Човечеството! Изумителни Снимки!

– Тази година екип от четирима съветски откриватели се отправихме да огледаме археологически обекти в Централна Турция – в източния завършек на Централна Анадола – споделя Колтипин пред „ АвтоВзгляд “. – За това пътешестване взехме кола чартърен от летището в Анкара. След известно време се добрахме до едно от най-отдалечените места от нашия маршрут – Фригийската котловина.

Щом навлязохме дълбоко в територията по черен път за проучване на скали към град Доджер, взехме решение да продължим до близкото село, в което започваше асфалтирано шосе. В началото всичко си беше обикновено. Но с всеки 100 метра пътят ставаше все по-лош, а „ коловозите “ в него – все по-дълбоки.Постепенно пътят се раздвояваше, по-късно в профил се появиха нови улеи. Всички те бяха толкоз дълбоки, че прекосяването по тях с елементарна кола (Fiat linea) беше невероятно.



Решили да изясним опцията за заобикаляне, излязохме от колата и… зяпнахме от удивление. Улеите на този и прилежащите „ пътища “ представляваха вкаменели следи от колела в туфогенните скали. Съдейки по всички признаци – неогенска повърхнина. И тези каменни простори бяха покрити със следи от колела, които са прекосявали тук преди доста милиони години.

– Милиони? Но съгласно общоприетата версия колелото е било изобретено от индивида преди няколко хиляди години…

– Изглежда, става дума не за човешкия род…

– Отритите от вас следи образуват система от праисторически пътища?

– Натъкнахме се на голямо пустинно поле – десетки километри дължина, 10 километра широчина – изпъстрено с такива следи. Но никаква система не забелязах. Само че дистанцията сред двете прилежащи следи на всички места е еднообразно и изцяло подхожда на улеите от сегашните лекотоварни коли.Максималната дълбочина доближава един метър. На страничните стени в най-дълбоките места се виждат хоризонтални драскотини, които доста наподобява да са оставени от стърчащите краища на осите, на които са били закрепени колелата на античните средства за напредване. Открихме доста такива сектори.



Може да се допусна, че античните колесни екипажи са пътували по някаква податлива почва – може би просто влажна повърхнина, и са проправяли в нея дълбоки улеи, а по-късно тази повърхнина последователно се е вкаменила, съхранявайки до наши дни всички отпечатъци. Подобни случаи са добре известни на геолозите – има да речем образци за „ естествена консервация “ на следи от динозаври.

„ Коловозното “ поле стана за мен изцяло непредвидена находка. В справочниците, в пътеводителите не се среща даже споменаване за този феномен. Единствените два източника, които съумях да открия, са доклади за работата на турски аспирант и още един откривател с британски генезис. И двамата назовават вкаменелите улеи „ следи от талиги “.Но ние с моя сътрудник Андрей Кузнецов след деликатно проучване стигнахме до еднопосочен извод: следите нямат никакво отношение към талигите. Между улеите няма следи – дълбоки канавки от краката на животни или хора. Търсихме деликатно, само че не открихме.

Така че по-скоро би трябвало да се приказва за коли или всъдеходи. Улеите от време на време се пресичат, като на някои места едната диря е по-дълбока, а пресичащата я – по-плитка.



След като няколко фотоси на неповторимото поле бяха качени от нас в интернет, на форума някои гости на уеб страницата изрекоха причини, че тяговото изпитание в тези всъдеходи се е предавало върху корпуса, а не върху колелата.

Намери се даже човек, който построи вид на структурата на подобен механизъм. Други аналитици, по характера на следите, оставени на завоите, стигнаха до извода, че по-скоро всъдеходите са били 6- или 8-колесни, с диаметър на колелото към един метър.

Външният тип на улеите не провокира подозрения в тяхната античност. Повърхността тук-там е подлагана на мощно обветряне, някъде се виждат пукнатини-разломи, по които протича минералообразуване, добре се виждат вторични изменения… Възрастта на тези следи се дефинира от тези туфи и вулканити, които образуват самото поле – най-малко 12 милиона години.

– Толкова изрично?

– Методиката за установяване на безспорната възраст на вулканитите е създадена добре. Затова мога с убеденост да кажа, като геолог, че незнайни ни допотопни всъдеходи са браздели по днешната Централна Турция преди 12–14 милиона години.Местността, където се намира полето с невероятните автоследи, е едва обитаема, там са ситуирани единствено няколко селца, най-голямото от които е Газлигол. Но и напълно непосещавани тези места не могат да се нарекат.

Археолозите заобикалят да засягат тази тематика, защото този факт нарушава всичките им типичен основи. Впрочем да кажа, че мой сътрудник откри сходно поле с каменни улеи и в Копадокия – на 200 километра от нашето.

– Тоест вие смятате, че в много-много далечни времена на планетата са съществували рационални същества, ползващи изобретени от тях „ праавтомобили “?

– Смятам, че в дадения случай ние се сблъскваме със следи от тази цивилизация, която е съществувала преди класическото създание на света. Възможно е носителите на тази працивилизация да са били същества, безусловно разнообразни от актуалните хора.

В преданията на доста нации се споделя, че в миналото на планетата е съществувал различен свят, който бил опустошен вследствие на ужасна злополука. За тези свръхдалечни времена има сведения в религиозната литература. Например в Новия завет се среща споменаване за допотопната история на Земята. А Коранът оповестява, че до сътворението на света Земята е била обитаема с джинове.

Всъщност откритите от нас следи на праисторически коли, пътували по земята преди милиони години – са единствено един от причините в интерес на преразглеждане на тези рамки, които са открити от актуалната общоприета история на Земята.

При предпочитание на нашата планета могат да се видят голямо количество артефакти, потвърждаващи съществуването на доста антични цивилизации, чиято възраст се пресмята на стотици хиляди и милиони години.

/Мегавселена
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР