– Израел започна да призовава жителите на Газа да напуснат

...
– Израел започна да призовава жителите на Газа да напуснат
Коментари Харесай

Политологът Игор Семиволос: Защо Египет и други арабски страни не...

– Израел стартира да приканва жителите на Газа да изоставен линията при започване на предходната седмица. Защо не виждаме поток от бежанци от линията Газа към Египет?

– Първо, Египет не отваря границата – това е явно. Но това основание наподобява необичайно единствено на пръв взор. Трябва да се разбере, че палестинците в самия бранш не желаят да изоставен тази територия, помнейки събитията от 1948 година и в идващите години, когато самият факт на овакантяване на тази територия значи, че Израел поема контрола над тази територия и за известно време там се появяват еврейски селища. Това е главният мотив, който в действителност е повода палестинците да не желаят да изоставен линията Газа.

– Обяснете по какъв начин работи? Средно всяка жена в линията Газа има три деца и 80 % от това население живее от филантропична помощ. И просто болшинството са дами и деца. Можете ли да обясните за какво дамите и децата не желаят да изоставен, когато Израел организира интервенция в линията Газа?

 

- Защото няма да се върнат - няма да ги пуснат. Това са явни неща. В същата линия Газа имаше еврейски селища до 2005 година Те излязоха с войските. Но все пак има исторически роман, че там е имало еврейски селища по-рано по време на епохата на Еврейското кралство. Този роман, по един или различен метод, ще тласне някои от еврейските десни радикали да дойдат и да окупират тези територии. Територии, които ще бъдат изчистени от палестинци. В тази обстановка няма значение по какъв начин си го представяме.

- Какво ще се случи с линията Газа след сухопътната интервенция на израелската войска?

 

- Ивицата Газа е в прочут смисъл изолирана територия, само че хората не престават да живеят там, макар всички неудобства, които съществуват там заради обстоятелството, че има стена от всички страни?Хората привикват с всичко, в това число и с такива условия. Да, това е ужасна история. Там се живее извънредно мъчно. Но те нямат специфичен избор и специфични благоприятни условия с изключение на тези, които имат в този момент.

 

– Ако приказваме за Египет, наподобява има информация, че там може да се основат някакви палестински селища. Това в действителност ли е допустимо?

 

– Със Синай има огромен проблем, тъй като е едва следен от Египет. Има контрабандисти, настоящи в Синай, и появяването на палестински лагери в Синай, които, както разбирате, няма да изчезнат по-късно - те ще бъдат там, тъй като ще стартират спомагателни забавяния, тогава ще стартират проблеми със сигурността, израелското законодателство ще влезе в деяние и по този начин нататък. В резултат на това тези територии ще бъдат в най-хубавия случай празни. Там няма да има никой.

 

За Египет това е злополука от позиция на проблемите със сигурността в страната, тъй като ще провокира доста съществени вътрешнополитически безредици, обвинявания в изменничество на ползите на палестинския народ и така нататък Ал Сиси не желае да поема сходни опасности.

 

– Знае се, че да вземем за пример в Ливан на палестинските бежанци е неразрешено да купуват недвижими парцели. Още повече, че там статута на емигрант се предава по завещание, а те единствено се усилват. Защо по принцип арабските страни – в тази ситуация приказвам за Ливан – не одобряват бежанци от различен арабски район и не са подготвени да оказват помощ на тези хора с документи, поданство и работа?

 

 

– Единствената страна, която е дала поданство на палестинците е Йордания. И то единствено тъй като Йордания анексира палестинските територии през 1948 година и те нямаха различен избор. Но всички други страни считат, че палестинците не изчезват в арабското море, те не престават да си остават обособена група. Така че това непрекъснато чувство, че ще получите спомагателни жители с друга преданост, прави доста, с цел да възпира водачите на тези страни.

- Какво значи? Нелоялни ли са към страните, които посещават?

 

- Те са на първо място палестинци и ще продължат да бъдат такива.

 

 

– Сега в украинското общество има доста страхове – разбирам, че това е необичайно съпоставяне, само че все пак  хората, които са напуснали Украйна за Европа поради войната, няма да се върнат в Украйна. Тук не работи ли това?

 

- Не, тук не става по този начин. Тук има  много комплицирана система от роднински връзки, и обща контузия, която оформя визиите на тези хора за тяхната нация. В Украйна това ненапълно работи, тъй като без значение къде се намират украинците, даже и да продължат да живеят в друга страна, значително те резервират връзката си с родината и визията за себе си като украинци. Украинците също не са се разтворили доста в света. Имаше голям брой разнообразни талази от Украйна, само че те оцеляха като общественост в доста страни.

 

Интервю  " Настоящее время "

Превод ФрогНюз

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР